Kapání do polévky mám obzvláště ráda a dávám mu přednost před nudlemi. Oproti nudlím mi chuť kapání přijde jemnější a zajímavější, než právě cokoliv těstovinového, co se do polévek klasicky dává. Navíc příprava je více než jednoduchá, popis zas až tak ne. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kapání do polévky

Ingredience na kapání do polévky

Množství: Do 1 polévky

2 vejce M (100 g)
1 špetka soli (5 g)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky (50 g)
1 polévková lžíce čerstvých bylinek (petržel, bazalka, pažitka či jiné čerstvé)

 


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 2 minut
Celkový čas: 5 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Do skledničky si hoďte komplet celá vajíčka, tj. žloutek i bílek a decentně osolte. Přidávejte postupně mouku, kterou rozmíchávejte vidličkou, až vznikne hutnější hmota, ale ne zase úplný cement. Kapání je o tom, že směs z vidličky či lžíce poměrně jednoduše odkápne do polévky.

Pokud je to stále řídké, přidejte mouku. Pokud jste to s moukou přepískli, tak stačí i malá lžička vody, ale s vodou opatrně.

Když už má směska správnou konzistenci – lehce tekuté, ale zároveň poměrně kompaktní, tak stačí přidat bylinky a pomalu to nakapat do vroucího vývaru, kde to průběžně zlehka promícháváme, aby se kapání nescuklo v jednu hmotu.

Doufám, že při vytváření vlastního polévkového kapání pomůžou i přiložené fotky z Čubí továrničky.

Paní Čuba

PS. Jestliže se necítíte na míchání kapání v ruce, ruční mixér (viz recenze toho mého) práci zvládne taky dobře.

PS: Na přípravu vývaru (třeba kuřecího) se nejlépe hodí tlakový hrnec (klasický nebo vychytaný luxusní, oba s 5 let zárukou). Maso se v něm rychle uvaří a bude měkoučké.