Kapání do polévky
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/kapani-do-polevky/
Kapání do polévky mám obzvláště ráda a dávám mu přednost před nudlemi. Oproti nudlím mi chuť kapání přijde jemnější a zajímavější, než právě cokoliv těstovinového, co se do polévek klasicky dává. Navíc příprava je více než jednoduchá, popis zas až tak ne. 🙂
Ingredience na kapání do polévky
Množství: Do 1 polévky2 vejce M (100 g)
1 špetka soli (5 g)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky (50 g)
1 polévková lžíce čerstvých bylinek (petržel, bazalka, pažitka či jiné čerstvé)
Postup přípravy
Doba vaření: 2 minut
Celkový čas: 5 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Do skledničky si hoďte komplet celá vajíčka, tj. žloutek i bílek a decentně osolte. Přidávejte postupně mouku, kterou rozmíchávejte vidličkou, až vznikne hutnější hmota, ale ne zase úplný cement. Kapání je o tom, že směs z vidličky či lžíce poměrně jednoduše odkápne do polévky.
Pokud je to stále řídké, přidejte mouku. Pokud jste to s moukou přepískli, tak stačí i malá lžička vody, ale s vodou opatrně.
Když už má směska správnou konzistenci – lehce tekuté, ale zároveň poměrně kompaktní, tak stačí přidat bylinky a pomalu to nakapat do vroucího vývaru, kde to průběžně zlehka promícháváme, aby se kapání nescuklo v jednu hmotu.
Doufám, že při vytváření vlastního polévkového kapání pomůžou i přiložené fotky z Čubí továrničky.
Paní Čuba
PS. Jestliže se necítíte na míchání kapání v ruce, ruční mixér (viz recenze toho mého) práci zvládne taky dobře.
PS: Na přípravu vývaru (třeba kuřecího) se nejlépe hodí tlakový hrnec (klasický nebo vychytaný luxusní, oba s 5 let zárukou). Maso se v něm rychle uvaří a bude měkoučké.
Líbí se vám recept na kapání do polévky? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bylinky, mouka, sůl, vejce
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
pani cuba a jakou mouku asi si budu uset hodit koskou-hladka mouka,polohruba mouka,hruba mouka nebo detska krupicka,dekuji za radu.
Ahoj Zdenku, já většinou používám hladkou nebo polohrubku – podle toho, co mám zrovna po ruce. Z obojího je to dobré 🙂
Já nevím,ale v ingrediencích má paní psanou hladkou,tak kostku hledat nemusíš . . . Stačí pečlivě číst.
Někdy to člověk prostě přehlédne. To nevadí. Mějte se hezky Karle a díky.
Kapání nemá chybu .
No perfektni,nudle uš kupovat nebudu!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jsem ráda. Já mám kapání asi taky radši než nudle 🙂 Dobrou chuť
Já kapání teda taky miluju. Ale nudle, zase taky ano. Nejradši mám takové podlouhlé, většinou jsou ze Slovenska a jsou opravdu jako od maminky 🙂