Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem v sobě spojuje jemnou chuť hrášku a pórku společně s čerstvými bylinkami. Je to chuť tak báječná, že budete chtít jaro zažít po celý rok. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem

Ingredience na jarní bylinkovovou polévku s hráškem a pórkem

Množství: 4 porce

1 pórek (250 g)
3 jarní cibulky (100 g)
100 g čerstvého hrášku
2 střední brambory (160 g)
hrst pažitky (10 g)
hrst petržele (10 g)
čerstvá bazalka (5 g)
100 ml kysané smetany
1 l vody
1 lžíce olivového oleje (20 ml)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Na jaru mám nejradši to, jak se všechno probouzí a konečně po kruté třeskuté zimě se dá pořídit pravá nefalšovaná zelenina! Chuť čerstvého hrášku, čerstvého pórku a krásně zelených bylinek proto prostě není nikdy přešlapem vedle a jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem vás dobije energií a pocitem, jak vám příroda příjemně hoví v bříšku.

Příprava polévky není žádná věda

Milým bonusem jarní polévky je i její snadná příprava a rychlost, s jakou ji uvaříte (cca 20–25 minut).

Pórek a jarní cibulku si nakrájíme na tenké plátky. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a všechny bylinky si připravíme k ruce a také lehce pokrájíme. Hrášek vyloupeme z lusků a jdeme na vaření (lze zaměnit i za mražený, když by čerstvý nebyl).

Do hrnce dáme lžíci olivového oleje a 2–3 minuty na něm osmažíme na mírném plameni pórek s jarní cibulkou.

Jakmile začne pórek s cibulkou chytat zlatou barvu, přidáme také pokrájené brambory a hrášek a vše přelijeme vodou, dosolíme a necháme vařit do změknutí brambor (přibližně 15 minut).

Brambory jsou uvařené? Šup přidat čerstvé bylinky a celou polévku rozmixovat do hladka.

Nakonec přimícháme kysanou smetanu pro doladění chuti a je hotovo.

Je to neskutečně jednoduché, lahodné a oživující!

Dobrou chuť,
Pája

PS. Pro další polévky se mrkněte do Polévka je grunt.