Čočková polévka s kysaným zelím
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/cockova-polevka-s-kysanym-zelim/
Čočková polévka s kysaným zelím je doslova jídelním punkem. Snoubí v sobě možná na první pohled neskloubitelné ingredience v polévku, která je úplně boží. Pokud máte jisté pochybnosti, jak by se k sobě mohla hodit čočka se zelím, můžu vás ujistit, že je to sice krapet traskavá, ale o to lahodnější kombinace. Čočková polévka s kysaným zelím vás rozhodně překvapí.
Ingredience na čočkovou polévku s kysaným zelím
Množství: 4150 g hnědé čočky
200 g šunky (libová, v celku)
300 g kysaného zelí
2 x stroužky česneku (10 g)
1 špetka soli (3 g)
1,2 l zeleninového vývaru
100 ml 12% zakysané smetany
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 150 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Recept na tuto polévku je součástí naší třetí kuchařky, Velké polévkové bichle, kde najdete dalších 189 receptů na polévky.
Připravujeme čočku
Jelikož budeme pracovat s klasickou hnědou čočkou, bude potřeba ji před samotným vařením alespoň na 2 hodiny nechat bobtnat v dostatečném množství vody (přes noc je úplný ideál). Čočku pak slijeme, propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme ji zeleninovým vývarem (popř. vodou, pokud vývar nemáme) a na mírném plameni necháme vařit, až bude téměř měkká.
Vaříme polévku
K čočce přidáme scezené a pokrájené zelí a necháme ještě 5–10 minut vařit.
Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky spolu s prolisovaným česnekem. Vše ještě zjemníme zakysanou smetanou a podle potřeby dosolíme.
Ač se to nemusí na první pohled zdát, je tato polévka opravdovou lahůdkou.
Dobrou chuť vám přeje Pája
PS. Na další polévky se můžete mrknout v kategorii Polévka je grunt, nebo si rovnou kupte naši Velkou polévkovou bichli.
Líbí se vám recept na čočkovou polévku s kysaným zelím? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, čočka, kysaná smetana, kysané zelí, sůl, šunka, voda, zeleninový vývar
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.