V opičím pavilonu by banánové muffiny určitě vzbudily minimálně totální poprask, který by mohl vést k velké opičí demonstraci za práva opic jíst banánové muffiny.

I když se pohybujeme ve světě lidí, vášeň, se kterou upečené muffiny mizí z talíře, je také zvířecí a vždycky jsem vděčná, že jsme banány nesnědli včas, ale nechali jsme je trošku vyhnít.
Ano, banánové muffiny jsou totiž nejlepší z banánů, které jsou pěkně černé, ale ještě drží konzistenci, ale už jsou tak jako měkké. To je ta pravá chvíle, kdy je na čase vzít do ruky mísu a formičky na muffiny a tvořit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Banánové muffiny

Ingredience

Množství: 20 muffíků určitě

3 vajíčka
Pár kapek vanilkového extraktu
100 g másla
50 oleje
3 banány
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
3 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

TIP (krátké & poučné video): Cukrůů či bez cukrůů? Hnědý nebo bílý? Nebo žádný? Mrkněte na krátké video a zjistěte o cukru víc. Který je zdravější nebo menší zabiják? #sladkybulvarek

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Banánové muffiny patří do řady receptů, které se velmi rychle připravují, není s nimi moc práce a výsledek nasytí hladové a mlsné. Banánové černoušky si oloupejte a vidličkou je rozmačkejte na kaši.

Do misky si rozklepněte vajíčka – bílek ale odeberte, později z něj budeme šlehat pěnu. Do vajíček přidejte mléko, rozpuštěné máslo a olej, přidejte kypřící prášek a vanilkový extrakt a pomalu vmíchejte cukr a polohrubou mouku. Vznikne taková poměrně kompaktní hmota, ale toho se neděste.

Teď je ten pravý čas přidat i banán a celou směs promíchat.

Aby celá směs byla hezky nadýchaná a muffínci křehcí, přidávám ještě bílky našlehané do sněhu. Ty je potřeba do směsi vmíchávat opatrně, aby se nám to celé nezdrclo.

Když už je směs tedy úplně hotová, začneme si plnit muffinové formičky asi do ¾. Pečeme na 180°C přibližně půl hodiny, také jinak dokud nejsou muffíci nazlátlí.

Dobrou chuť přeje paní Čuba