Máte chuť na něco lehkého a svěžího? Takovou sladkou tečku po dobrém obědě? Jemná jahodová pěna s balzamikovou salsou je přesně tím, co potřebujete.
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího?
Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem
Některé krásné věci vznikají z naprostých nečekaných maličkostí. Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem se mi udál vlastně jako taková nouzovka. V lednici vymeteno, mléko ani vajíčka nikde, ale chuť na koláč obrovská.
Dokonalé italské tiramisu
Možná už si říkáte, co to ta Čuba s italskými recepty pořád blbne, ale podzim a babí léto mě k tomu tak nějak nutí a tiramisu je sladkost, která pohladí po duši snad každého, nejen italského jídelního fanatika jako mě.
Cupcakes s krémem a třešněmi
Troška té osvěty na začátek: Víte jaký je rozdíl mezi cupcakem a muffinem? Pokud ano, tak klidně přejděte na recept. Pokud je pro vás muffin a cupcake jedno a to samé a zajímalo by vás , jaký je mezi těmito buchtíky rozdíl, čtěte dále.
Piškotová roláda s mascarpone krémem a kokosem
Kde bychom ve světě vaření byli bez piškotového těsta. Je křehké, lahodné a jednoduché na přípravu, takže i osoba, která zrovna nefandí sladkým dobrotám, je schopná se s ním jednoduše poprat a vytvořit tak něco super dobrého. Když pak ještě to těsto srolujete do podoby rolády, tak prostě nemůžete chybovat.
Hruškový koláč s mascarpone
Ráda bych byla jednou v historii zapsána jako hrdý autor hruškového koláče z mascarpone, ale bohužel…i my Čuby občas vykrádáme cizí hnízda a pokorně oceňujeme každý dobrý recept, který se nám připlete do tlapek.