Kuře po indicku s kuskusem patří možná překvapivě mezi super jednoduchá a také vynikající jídla. Lehce exotická chuť vás bude zaručeně bavit.

Jestliže máte rádi na talíři trošku výrazných kořeněných chutí, ale nejdete do přílišných extrémů, je toto kuře s kuskusem dobrým odrazovým můstkem. 

Kuře po indicku s kuskusem najdete v naší Velké obědové bichli ještě společně s dalším 189 recepty na skvělé obědy (nejen) do krabičky.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuře po indicku s kuskusem

Ingredience na kuře po indicku s kuskusem

Množství: 4 porce

8 kuřecích stehen (ideálně horních) (800 g)
2 lžičky kurkumy (10 g)
1 lžička garam masaly (5 g)
2 cibule (160 g)
2 stroužky česneku (10 g)
40 ml citronové šťáva (z jednoho citronu)
250 g kuskusu
500 ml kuřecího vývaru
100 g zelených oliv (bez pecek)
1 špetka soli (5 g)
3 lžíce olivového oleje (60 ml)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Příprava je opravdová rychlovka. 🙂

Kuřecí stehna nejprve dobře opláchneme, osušíme utěrkou a osolíme. Smícháme si kurkumu s kořením garam masala a polovinu vetřeme do stehýnek.

V pánvi (použijte nějakou velkou a s pokličkou) rozpálíme olivový olej a na mírném plameni smažíme stehýnka ze všech stran tak, aby zezlátla. Dejte jim alespoň 5 minut.

Stehna vyndáme z pánve a přidáme ještě trochu oleje. Na něm orestujeme na proužky nakrájenou cibuli společně s prolisovaným česnekem. Cibuli restujeme na mírném plameni přibližně 10 minut. Nahnědlou cibulku vyndáme z pánve a ještě na minutu orestujeme zbytek smíchaných koření. Zvýrazní se tak chuť.

Koření zalijeme vývarem, přidáme olivy a šťávu z citronu a přivedeme k varu. Přidáme do něj cibuli, kuře a necháme vařit do změknutí přibližně 20 minut. Ke konci stehýnka vyjmeme z omáčky, přidáme kuskus a již nevaříme. Pokud by nebyl kuskus dostatečně ponořený, přilijte ještě trošku horké vody, aby mohl bobtnat. Pět minut mu bude stačit.

Kuskusovo–cibulovou směs promícháme s čerstvými bylinkami a je hotovo.

Pro bezlepkovou variantu se nebojte použít například rýži nebo bezlepkový kuskus (např. cizrnový).