Kuře po indicku s kuskusem patří možná překvapivě mezi super jednoduchá a také vynikající jídla. Lehce exotická chuť vás bude zaručeně bavit.

Jestliže máte rádi na talíři trošku výrazných kořeněných chutí, ale nejdete do přílišných extrémů, je toto kuře s kuskusem dobrým odrazovým můstkem. 

Kuře po indicku s kuskusem najdete v naší Velké obědové bichli ještě společně s dalším 189 recepty na skvělé obědy (nejen) do krabičky.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuře po indicku s kuskusem

Ingredience na kuře po indicku s kuskusem

Množství: 4 porce

8 kuřecích stehen (ideálně horních) (800 g)
2 lžičky kurkumy (10 g)
1 lžička garam masaly (5 g)
2 cibule (160 g)
2 stroužky česneku (10 g)
40 ml citronové šťáva (z jednoho citronu)
250 g kuskusu
500 ml kuřecího vývaru
100 g zelených oliv (bez pecek)
1 špetka soli (5 g)
3 lžíce olivového oleje (60 ml)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Příprava je opravdová rychlovka. 🙂

Kuřecí stehna nejprve dobře opláchneme, osušíme utěrkou a osolíme. Smícháme si kurkumu s kořením garam masala a polovinu vetřeme do stehýnek.

V pánvi (použijte nějakou velkou a s pokličkou) rozpálíme olivový olej a na mírném plameni smažíme stehýnka ze všech stran tak, aby zezlátla. Dejte jim alespoň 5 minut.

Stehna vyndáme z pánve a přidáme ještě trochu oleje. Na něm orestujeme na proužky nakrájenou cibuli společně s prolisovaným česnekem. Cibuli restujeme na mírném plameni přibližně 10 minut. Nahnědlou cibulku vyndáme z pánve a ještě na minutu orestujeme zbytek smíchaných koření. Zvýrazní se tak chuť.

Koření zalijeme vývarem, přidáme olivy a šťávu z citronu a přivedeme k varu. Přidáme do něj cibuli, kuře a necháme vařit do změknutí přibližně 20 minut. Ke konci stehýnka vyjmeme z omáčky, přidáme kuskus a již nevaříme. Pokud by nebyl kuskus dostatečně ponořený, přilijte ještě trošku horké vody, aby mohl bobtnat. Pět minut mu bude stačit.

Kuskusovo–cibulovou směs promícháme s čerstvými bylinkami a je hotovo.

Pro bezlepkovou variantu se nebojte použít například rýži nebo bezlepkový kuskus (např. cizrnový).