Jednou jsem koupila kachní prsíčka a moc nevěděla, co by s nimi bylo nejlepší udělat. Hledala jsem po internetu, co se tak z nich nejčastěji připravuje a jaké ingredience jsou k tomu potřeba a všechno mi přišlo buď příliš složité anebo některé suroviny byly dosti nedostupné. Rozhodla jsme se tedy s prsy pohrát ve stylu co nejjednodušším a zároveň trochu kreativním.

Když budete stejně jako já hledat na internetu recept na kachní prsíčka, nejčastěji narazíte na kachní prso na pomerančích a podobné nasládlé varianty. Taky jsem se vydala tímto směrem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kachní prsíčka na pomerančích

Ingredience

Množství: 2 porce

2 kachní prsa
Šťáva z 1 pomeranče
½ cibule
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička olivového oleje
Pepř


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Rozhodla jsem se na to jít od lesa, nebo spíše od pomeranče do supermarketu. Marinádu si připravíme z vymačkané šťávy z pomeranče (doporučuju všemi deseti zainvestovat do dobrého pomeranče. Ten udává základní chuť celému jídlu a nějaký plesnivý blivajz by kachňátku nepolichotil). Do šťávy dále přidáme lžíci oleje, lžičku soli, směs opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

V této směsi pak necháme kachní prsíčka marinovat. Ještě před tím si je ale přes kůži nařízneme, aby do masa marináda pěkně pronikla. Úplně super by bylo nechat prsíčka celou noc v marinádě, pokud to ale z časových důvodů není možné, nechte je marinovat jen hodinu.

Po hodině kachno-pomerančové koupele celou marinádu slijeme do hrnce a necháme ji provařit cca 5 minut, dokud se šťáva hezky nezredukuje. Přes sítko pak omáčku přecedíme a dáme se do smažení kachních prsíček.

Ideálně by se prsíčka měla dělat z každé strany cca 4 minuty (záleží na velikosti). Já jsem ale po čtyřech minutách nebohé stvoření krapet přepálila a místo zlatavé kůrky to šlo malinko víc do hnědé. Holt nikdo není dokonalý a i mistr tesař se někdy utne. Naštěstí to pro prsíčka zas nebyl takový žeh a při následné konzumaci nás to nijak nebrzdilo ve spokojeném pomlaskávání.

Ještě se ale na chvíli vraťme k omáčce. Do omáčky z pomerančů ještě přidáme šťávu, která z prsíček po odstavení povolila. Necháme to 2 minuty povařit a pak už vesele na stůl.

Prsíčka nakrájíme na půl centimetrové plátky a přelijeme šťávou z pomerančů. A tím končí dnešní vyprávění o vynikajících kachních prsíčkách s pomerančovou omáčkou.

Vaše Pája