Jednou paní Čuba koupila kachní prsíčka a moc nevěděla, co by s nimi bylo nejlepší udělat. Hledala po internetu, co se tak z nich nejčastěji připravuje a jaké ingredience jsou k tomu potřeba a všechno jí přišlo buď příliš složité anebo některé suroviny byly dosti nedostupné. Rozhodla se tedy s prsy pohrát ve stylu co nejjednodušším a zároveň trochu kreativním.

Když budete stejně jako paní Čuba hledat na internetu recept na kachní prsíčka, nejčastěji narazíte na kachní prso na pomerančích a podobné nasládlé varianty. I paní Čuba se vydala tímto směrem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kachní prsíčka na pomerančích

Ingredience

Množství: 2 porce

2 kachní prsa
Šťáva z 1 pomeranče
½ cibule
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička olivového oleje
Pepř


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Rozhodla se na to jít od lesa, nebo spíše od pomeranče do supermarketu. Marinádu si připravila z vymačkané šťávy z pomeranče (Čuba doporučuje všemi deseti zainvestovat do dobrého pomeranče. Ten udává základní chuť celému jídlu a nějaký plesnivý blivajz by kachňátku nepolichotil). Do šťávy dále přidala lžíci oleje, lžičku soli, opepřila směs, přidala na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

V této směsi pak nechala kachní prsíčka marinovat. Ještě před tím si je ale přes kůži nařízla, aby do masa marináda pěkně pronikla. Úplně super by bylo nechat prsíčka celou noc v marinádě, což ale z časových důvodů nebylo možné, takže je marinovala jen hodinu.

Po hodině kachno-pomerančové koupele si paní Čuba celou marinádu slila do hrnce a nechala ji provařit cca 5 minut, dokud se šťáva hezky nezredukovala. Přes sítko pak omáčku přecedila a dala se do smažení kachních prsíček.

Ideálně by se prsíčka měla dělat z každé strany cca 4 minuty (záleží na velikosti). Paní Čuba ale po čtyřech minutách nebohé stvoření krapet přepálila a místo zlatavé kůrky to šlo malinko víc do hnědé. Holt nikdo není dokonalý a i mistr tesař se někdy utne. Naštěstí to pro prsíčka zas nebyl takový žeh a při následné konzumaci to  Čubí páreček nijak nebrzdilo ve spokojeném pomlaskávání.

Ještě se ale na chvíli vraťme k omáčce. Do omáčky z pomerančů paní Čuba ještě přidala šťávu, která z prsíček po odstavení povolila. Nechala to 2 minuty povařit a pak už vesele na stůl.

Prsíčka paní Čuba nakrájela na půl centimetrové plátky a přelila šťávou z pomerančů. A tím končí dnešní vyprávění o vynikajících kachních prsíčkách s pomerančovou omáčkou.

Vaše paní Čuba