Honí-li vás mlsná a chcete-li si dát něco křehkého, lehkého, je pro vás roláda se šlehačkou značka ideál. Krom toho do hodiny jste schopni se na ni vrhnout a užít si ji a to se vyplatí.

Materiál na roládu je velmi jednoduchý a jelikož se tam nedává ani mouka (roláda je tedy i bezlepková), tak vlastně není moc co pokazit a třeba těsto přehustit. Vaječné žloutky prošmrdlejte metličkou společně s moučkovým cukrem a kakaemBílky vyšlehejte do pevného sněhu – testujeme pěkně otočením misky nad hlavou – ono vás to naučí je vyšlehat pořádně (šlehejte ideálně elektrickým šlehačem – ručně je to opravdu bolestivá a zdlouhavá práce… pokud si zrovna nelibujete v posilování svalů na ruce).

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Křehká kakaová roláda se šlehačkou – bez mouky

Ingredience

Množství: 1 celá krásná roláda

NA ROLÁDU

6 vajíček
70 g moučkového cukru
2 lžíce pravého kakaa
Pečící papír

 PLNĚNÍ:

Šlehačka na šlehání (čím více procentní, tím lépe)
1 lžička moučkového cukru
Ztužovač šlehačky
Nakládané třešně

Lžíce oleje na vymazání plechu

 


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Celkový čas: 38 minut

Sníh vmícháme postupně do směsi – vznikne nadýchaná hmota, kterou vylejte na plech s pečícím papírem (ten vám pak pomůže roládu dostat ven a pracovat s ní dál). Pečeme v troubě předehřáté na 200ºC přibližně 10 minut.

Roládu po dopečení překryjeme utěrkou a překlopíme i s papírem na ní. Teď je čas ji nechat odpočinout asi 10 minut. Z rolády pak odloupněte pečící papír, ať je připravená na rolování.

Ušlehejte si šlehačku společně se ztužovačem a cukrem dle chuti. Celou roládu potřete šlehačkou a poklaďte na ní třešně či nějaké jiné dobré ovoce.

Přichází největší legrace celého kuchtění – zarolování 🙂 Pěkně rolujte a rolujte a buď se na roládu vrhněte rovnou, ale ještě lepší je ji nechat rozležet.

Užijte si ji
Pája