Špikovaná jehněčí pečeně
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/spikovana-jehneci-pecene/
Špikovaná jehněčí pečeně patří do oblasti totálního gurmánského potěšení. Jehněčí maso je jemné a lahodné, a když ho ještě šikovně prošpikujete, tak to celé vystřelíte do intergalaktických rozměrů a budete ještě dlouho vzpomínat na to, jaká to byla dobrota.
Ještě než se vrhneme na špikování masa, tak si připravíme směs na špikování. Tentokrát to nebude jen o tom, že prošpikujeme kýtu kousky špeku, ale trošku si to znesnadníme – ku prospěchu věci samozřejmě.
Ingredience
Množství: 4-6 porcí1 kg jehněčí kýty
3 stroužky česneku
100 g špeku
100 g anglické slaniny
Špetka černého pepře
1 snítka rozmarýnu
2 jarní cibulky
1 lžička oleje
1 lžička soli
1 hrudka másla
1-2 dl vody na podlévání
Postup přípravy
Doba vaření: 150 minut
Celkový čas: 165 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Vezměte slaninu, špek, pepř, rozmarýn, česnek, jarní cibulku, olej a sůl a všechno to rozmixujte na takovou hutnější kaši. Nebojte, vypadá to děsivě, ale výsledek za to opravdu stojí. Packu na to.
Vezměte si jehněčí kýtu a pěkně jí opláchněte a prosolte ze všech stran. Nožem maso provrtejte a do vzniklých dírek začněte pěchovat rozmixovanou směs. Přiznávám, je to trochu piplačka a člověk musí hlídat, aby mu to druhou stranou neuteklo. Ale když to takhle pěkně poctivě prošpikujete, rozmixovaná směs se naprosto geniálně uvolní do masa a ochutí ho.
Rozpusťte si na pánvi máslo a takto prošpikované maso zprudka ze všech stran osmahněte.
Maso pečte na 180°C přibližně dvě hodiny zakryté a podlité skleničkou vody. Pak dopékejte ještě 30 minut bez pokličky. Můžete ještě přidat hrudku másla.
Já vám přeju, aby to pro vás byl stejný gastrozážitek, jako byl pro nás a že se jehněčí stane vaším top kulinářským kouskem.
Paní Čuba
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: anglická slanina, česnek, jarní cibulka, jehněčí, máslo, pepř, rozmarýn, špek
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.