Pomalu pečená kachna
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/pomalu-pecena-kachna/
Je to prosté a jednoduché jako facka – pomalu pečená kachna je výborná a velmi jednoduchá na přípravu.
Ingredience na pečenou kachnu
Množství: 4-6 porcí1 celá kachna
1 lžíce kmínu
1 sůl
Postup přípravy
Doba vaření: 300 minut
Celkový čas: 305 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Očištěnou a osušenou kachnu prosolte a vložte do pekáče.
Posypte kmínem a nechte péct pod pokličkou v troubě na 120°C přibližně 4 hodiny. Není ani potřeba jí odkrývat a podlévat (já to tedy většinou nevydržím a stejně se podívám). Po 4 hodinách zvyšte teplotu na cca 160°C a pečte dozlatova.
Maso je po upečení skvěle křehké a mělo by od kostí téměř odpadat.
Jako příloha jsou pak ideální takové ty klasiky jako houskový nebo bramborový knedlík a zelíčko popřípadě špenát.
Dobrou chuť s kachýnkou!
PS. Kdybyste chtěli ještě pomaleji pečenou kachnu a mučivou voňavou torturu, tak kachnu pečte na 90°C 8 hodin, pak dopékejte na 160°C. Maso je pak ještě křehčí.
Recept je dost stručný, zasloužil by si trochu rozšířit 🙂
(Švédsko)
Vláďo, díky moc za upozornění. Byla chybka na webu, opraveno. A text Pája ještě doplní časem, každopádně teď už by se recept měl načítat kompletní