Je to prosté a jednoduché jako facka – pomalu pečená kachna je výborná a velmi jednoduchá na přípravu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pomalu pečená kachna

Ingredience na pečenou kachnu

Množství: 4-6 porcí

1 celá kachna
1 lžíce kmínu
1 sůl


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 300 minut
Celkový čas: 305 minut

Očištěnou a osušenou kachnu prosolte a vložte do pekáče.

Posypte kmínem a nechte péct pod pokličkou v troubě na 120°C přibližně 4 hodiny. Není ani potřeba jí odkrývat a podlévat (já to tedy většinou nevydržím a stejně se podívám). Po 4 hodinách zvyšte teplotu na cca 160°C a pečte dozlatova.

Maso je po upečení skvěle křehké a mělo by od kostí téměř odpadat.

Jako příloha jsou pak ideální takové ty klasiky jako houskový nebo bramborový knedlík a zelíčko popřípadě špenát.

Dobrou chuť s kachýnkou!

PS. Kdybyste chtěli ještě pomaleji pečenou kachnu a mučivou voňavou torturu, tak kachnu pečte na 90°C 8 hodin, pak dopékejte na 160°C. Maso je pak ještě křehčí.