Máte rádi pikant salát nebo také rumcajse, ďábelská nebo či jak je jinak nazýván? Je to taková moje guilty pleasure neboli prostě velmi nezdravé potěšení, ale kdo si občas nevyhodí z kopýtka? Je výborný.

Rozhodně bych pikant salát nezařadila mezi nutričně vyvážené recepty a dobrotu, kterou bychom měli jíst každý den. Jenže jednou za čas zahřešit se prostě musí a tento salát, když je pěkně doma vyrobený a ještě odleželý, tak je naprosto boží.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Domácí pikant salát

Ingredience na pikant salát

Množství: 4 porce

300 g šunkového salámu
100 g nakládaných okurek
1 cibule (100 g)
50 g nakládané papriky kapie
Nakládané feferonky dle chuti

K dochucení
100 g majonézy
2 lžíce hořčice (40 g)
1 lžička worcestrové omáčky (5 g)
1 lžička cukru (5 g)
1 lžička octa (5 ml)
1 špetka pepře (1 g)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Já si pikant salát pamatuji ještě z dětství, kdy jsme si ho občas dávali jako takovou pochoutku k večeři a vždycky mi moc chutnal. Vše v něm bylo nakrájeno na tenké proužky a to ochucení bylo dokonalé. Je pravda že i dnes se dá najít v obchodech, nicméně v ne v úplně ideální složení. Proto není nic jednoduššího, než si ho připravit doma. A já doporučuji, že nejlepší je až následující den, kdy krásně odleží. Jdeme na něj.

Krájíme

Připravíme si mísu, ve které budeme všechno míchat.

Šunkový salám nakrájíme na plátky, poté na nudličky. Cibuli také na nudličky a ještě ji rukou pomačkáme. Nakládané okurky nakrájíme na co nejtenčí plátky a stejně tak uděláme i s kapií a pálivými feferonkami.

Připravujeme zálivku

A teď zálivka, nebo jak to vlastně nazvat. Smícháme si majonézu s hořčicí, troškou cukru, pepřem a také troškou worcestrové omáčky.

Vše promícháme a necháme odležet v lednici. Samozřejmě, pokud nevydržíte, můžete se na pikant salát vrhnout okamžitě, ale opravdu je lepší až druhý den. Uvidíte.

Pokud byste chtěli salát ještě o krapet víc pálivější, nebojte se použít chilli. Já jsem v tom daleko větší konzerva.

Nejlepší je salát s dobrým chlebem.

Ať Vám chutná
Pája

PS: Další tipy na saláty a třeba i ty zdravé najdete v kategorii (Ne)zdravé saláty.