Portobello burger
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/grilovani/portobello-burger/
Říkejte si co chcete, třeba i to, že je to jen obyčejná houba, ale pravda je taková, že portobello burger je totální paráda!Pokud jste se ještě s portobellem nesetkali, vězte, že jde o druh houby podobné žampionu, která je ale svou chutí daleko jemnější a chutnější. Je to takové sametové pohlazení. Portobello je pak skvělou variantou, pokud si chcete připravit něco nového, chuťově výtečného a ještě k tomu bez masa.
Ingredience na portobello burger
Množství: 4 porce4 celé houby portobella
Na potření
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (5 g)
Dále budete potřebovat
4 hamburgrové bulky
4 lžíce jogurtu
1 špetka soli (5 g)
1 hrst čerstvých bylinek
2 větší rajčata (80 g)
Pár listů ledového salátu
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava portobella
Portobello podobně jako žampion nepotřebuje příliš péče a stačí jej vlastně jen očistit od nečistot.
Abychom ale podtrhli jeho jemnou chuť a vlastně ji vyšroubovali do hyperkosmu chuti, tak si připravíme směs olivového oleje, soli a prolisovaného česneku a touto směsí pak potřeme celou houbu.
Rozpálíme si gril a jdeme do akce. Abyste ale byli opravdu dokonale připravení, připravte si po ruce hamburgerové bulky, nakrájená rajčata, listy ledového salátu a také směs jogurtu, soli a nasekaných bylinek.
Grilujeme
Houby grilujeme tak, aby lehce poměkly a zhnědly. Nezapomeňte také opéct bulky, aby krásně křupaly.
Jakmile jsou portobella hotová, tak je dejte do bulky, přidejte jogurtovou směs, rajčata a křupavý salát. Je to velmi jednoduché ale vlastně chuťově dokonalé.
Dobrou chuť.
PS. Pro další tipy, co grilovat se podívejte do kategorie Grilování.
Líbí se vám recept na portobello burger? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bílý jogurt, bylinky, česnek, hamburgrová bulka, ledový salát, olivový olej, portobello, rajčata, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Pájo, lze si nechat zbylý burger na druhý den na studeno? Jak budou chutnat ty studené houby? Dˇ.
Jani, já myslím, že u portobella to takový průšvih není. Bude určitě držet trošku líp než jiné houby. Každopádně ale určitě lepší sníst hned, to je prostě nejlepší.