Říkejte si co chcete, třeba i to, že je to jen obyčejná houba, ale pravda je taková, že portobello burger je totální paráda!Pokud jste se ještě s portobellem nesetkali, vězte, že jde o druh houby podobné žampionu, která je ale svou chutí daleko jemnější a chutnější. Je to takové sametové pohlazení. Portobello je pak skvělou variantou, pokud si chcete připravit něco nového, chuťově výtečného a ještě k tomu bez masa.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Portobello burger

Ingredience na portobello burger

Množství: 4 porce

4 celé houby portobella

Na potření
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (5 g)

Dále budete potřebovat
4 hamburgrové bulky
4 lžíce jogurtu
1 špetka soli (5 g)
1 hrst čerstvých bylinek
2 větší rajčata (80 g)
Pár listů ledového salátu

 


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Příprava portobella

Portobello podobně jako žampion nepotřebuje příliš péče a stačí jej vlastně jen očistit od nečistot.

Abychom ale podtrhli jeho jemnou chuť a vlastně ji vyšroubovali do hyperkosmu chuti, tak si připravíme směs olivového oleje, soli a prolisovaného česneku a touto směsí pak potřeme celou houbu.

Rozpálíme si gril a jdeme do akce. Abyste ale byli opravdu dokonale připravení, připravte si po ruce hamburgerové bulky, nakrájená rajčata, listy ledového salátu a také směs jogurtu, soli a nasekaných bylinek.

Grilujeme

Houby grilujeme tak, aby lehce poměkly a zhnědly. Nezapomeňte také opéct bulky, aby krásně křupaly.

Jakmile jsou portobella hotová, tak je dejte do bulky, přidejte jogurtovou směs, rajčata a křupavý salát. Je to velmi jednoduché ale vlastně chuťově dokonalé.

Dobrou chuť.

PS. Pro další tipy, co grilovat se podívejte do kategorie Grilování.