Geniální tvarůžková pomazánka
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/pomazanky/genialni-tvaruzkova-pomazanka/
MIlujete olomoucké syrečky? Pokud z nich máte respekt a příliš vám nevoní, mám tu pro vás něco! Geniální tvarůžková pomazánka vás naprosto položí na lopatky… A to ne smrady, ale tím, jak je skvělá, skvělá skvělá.
Důkazem, že je opravdu pro každého je především to, že ji doslova sež..la i moje milovaná polovička, která je v jídle velmi konzervativní a zrovna tvarůžkům příliš neholduje.
Ingredience na tvarůžkovou pomazánku
Množství: 4 porce100 g olomouckých tvarůžků (syrečků)
2 vrchovaté lžíce tvarohu (80 g)
1 lžíce másla (30 g)
3 stonky jarní cibulky (100 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Olomoucké tvarůžky
Olomoucké tvarůžky nebo taky syrečky mají velice specifickou chuť a chápu, pokud někomu nemusí příliš vonět. Co si budeme povídat, není to zrovna příliš společenský sýr. To ale nic nemění na tom, že je chuťově vynikající a také není tučný!
Já bych je klidně mohla jíst pěkně povolené při pokojové teplotě s dobrým chlebem a máslem a čerstvou cibulí, ale to bych musela žít izolovaně. Ach jo.
Proto pak lze syrečky zakamuflovat do pomazánky (kde je vlastně taky jen máslo, cibule a tvaroh navíc), ale která je přijatelnější a chuťově úplně božská. Jdeme na ni.
Geniální tvarůžková pomazánka
Stačí vlastně pár vět.
Tvarůžky by měly mít pokojovou teplotu, aby chutnaly nejlépe. Můžeme je buď rozmačkat vidličkou nebo je nakrájet na drobno.
Tvarůžky promícháme s tvarohem a rozměklým máslem a přidáme také nadrobno pokrájenou jarní cibulku (nebo třeba medvědí česnek).
A to je všechno. Teď už jen dobré pečivo a třeba trošku dobrých rajčat a naprosto dokonalá dobrota je na světě!
Vaše Pája
PS: Pro další pomazánkovou inspiraci mrkněte na kategorii Pomazánky, 30 skvělých pomazánkových receptů také najdete v naší kuchařce Velká svačinková bichle.
Líbí se vám recept na tvarůžkovou pomazánku? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: jarní cibulka, máslo, olomoucké tvarůžky, tvaroh
Syrečkovou pomazánku doslova k utlučení miloval můj děda. Měkký chleba, posypat zelenou natí z cibule a pivo ze sedmého schodu…… Syrečky musely být hodně uleželé – „aby člověku šly z ledničky naproti“ – rozetřít vidličkou, změklé máslo, tavený sýr neutrální chuti, jemně sekaná cibule a trocha (u dědy dost velká trocha)pálivé mleté papriky. Všechno důkladně vyšlehat. K tomu výše zmíněný úplně měkký chléb a zelená nať navrch….. To bylo „žrádlo“!!! Díky za takovéhle recepty, asi si koupím balíček syrečků……
Syrečky jsou hlavně neskutečně zdravé! A je pravda, že odleželé, měkké, to je prostě nejlepší žrádlo.
Spivem to není vůbec vodnaté ale mramorové. Základem úspěchu musejí být pravé OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY..Ne Německé a pivem se to zalevá přiměřeně.
Výborné recepty !!! Jen tak dále, používáme je. Díky Ríša
To mi připomělo mojí babičku a její recept na „kakánek“
Začátek je skoro stejný, jen se tenkrát nedávala jarní cibule, ale klasická žlutá a to samé s česnekem. Nevím, jak to bylo s máslem, ale myslím že to bylo bez. Něco kmínu a papriky. Pak se to ale ještě vylepšilo zalitím pivem a nechalo se to odstát, aby se to probudilo. Délka záležela na teplotě. No a pak s tím šup na chleba s máslem. Ale to opravdu nebylo pro slabé nátury.
Vláďo, to je tedy ale hodně velká zvlčilost. Ale já bych to asi s přehledem snědla. A s tím pivem to ale muselo být pak hodně vodové, ne?
ÁÁÁ….!!!. Tak takhe si to pamatuju i já , když to doma dělával taťka.:-)…Smrádek obcházel náš barák asi tak 3 dny, než to „uzrálo“ a začalo to pomalu “ vylézat“ z kastrůlku…A pak to smrdělo ještě víc, když to lezlo zpět na svět přes naše útroby ven!!!..:-)..Nicméně mezi těmito dvěma cestami byla „žrací rozkoš slovy nepopsatelná“ ….:-)).
No dobře, tak já to tedy taky budu muset vyzkoušet :)))