Jestli jsem se při vaření s raftovými guidy něco naučila, pak především základní poučku, která zní: „Čím víc špeku, tím vyšší kulinařina.“ Se špekem jsme vařili téměř všechno a v jednu chvíli jsem ho chtěla intuitivně použít i do sladkých palačinek, kdy mě od tohoto kroku zastavil pravděpodobně jen gastronomický výhružný hlas z hůry, jestli jsem náhodou taky trochu nezvlčila, tj. nezguidověla.

Musím ale dát za pravdu, že kombinace klasické bramborové kaše a osmaženého špeku je prostě dobrá a po celodenní námaze není nic lepšího, než se plastovou lžící zabořit do kaše, ve které ještě bublají škvařící se kousky špeku.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bramborová kaše se špekem

Ingredience

Množství: 4 porce

Brambory
Mléko
Máslo
Špek
Sůl

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Postup na přípravu je velmi jednoduchý. Uvaříme si oloupané brambory, scedíme je a rozmačkáme na co nejjemnější kousky. Do brambor přidáme tak 1dl mléka a tak centimetrový plátek másla. Zase záleží na vaší vlastní chuti, jak chcete mít kaši hustou či řídkou.

Když už je kaše hotová, přidáme tam špíček, který jsme před tím nechali osmažit na pánvi. Velmi doporučuji špek smažit až na poslední chvíli, protože pokud ho osmažíte s předstihem, budete ho odjídat a do kaše se tak dostane významně menší procento špeku (jestli vůbec nějaké), které jsme na pánev původně dali.

Užijte si tuto kalorickou pecku a vězte, že špek – špek = 0 špek, tedy dieteticky naprosto ideální jídlo.

Paní Čuba se špekem