Pražené mandle vznikly z totální pohodlnosti se si je vyloupat ze slupky, protože to zabere spoustu času, že? Jenže za pohodlnost se občas platí, takže pražené mandle jsou sice naprosto super, ale musíte se připravit na to, že budete mít do hodiny bříško nafouklé jak vyhladovělý Afričánek. Právě ta nesloupnutá slupkva vás spolehlivě nafoukne jako Zeppelin.

Pokud Vám ale nějaký ten plyn nevadí, tak směle do mandliček.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pražené mandle

Ingredience

Množství: Dle nenažranosti

500 g mandlí
Kapka olivového oleje
Sůl

Postup přípravy

Doba přípravy: 1 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 16 minut

Pytlík s mandlemi hoďte na pečící papír a na 200°C pečte v troubě bez oleje. Asi po 15-20 minutách začnou hnědnout (já vím, jsou už takhle hnědé, ale budou ještě malinko hnědší). Je potřeba je kontrolovat nejen vizuálně, ale i orálně, protože je na nich těžko poznat, jestli už jsou nebo jestli ještě potřebují dotek tepla.

Po vyjmutí mandle osolte a něžně zakápněte olivovým olejem (ale ten tam také být nemusí). Nechce je vychladit a konzumujte s radostí.

Krom toho, že jsou mandle křupavé a dobroučké, tak je to i zdravé a rychlé.

Vaše paní Čubička