Pražené mandle vznikly z totální pohodlnosti se si je vyloupat ze slupky, protože to zabere spoustu času, že? Jenže za pohodlnost se občas platí, takže pražené mandle jsou sice naprosto super, ale musíte se připravit na to, že budete mít do hodiny bříško nafouklé jak vyhladovělý Afričánek. Právě ta nesloupnutá slupkva vás spolehlivě nafoukne jako Zeppelin.

Pokud Vám ale nějaký ten plyn nevadí, tak směle do mandliček.

Hlavní fotka k receptu Pražené mandle

Ingredience


500 g mandlí
Kapka olivového oleje
Sůl

Množství: Dle nenažranosti


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 1 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 16 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Pytlík s mandlemi hoďte na pečící papír a na 200°C pečte v troubě bez oleje. Asi po 15-20 minutách začnou hnědnout (já vím, jsou už takhle hnědé, ale budou ještě malinko hnědší). Je potřeba je kontrolovat nejen vizuálně, ale i orálně, protože je na nich těžko poznat, jestli už jsou nebo jestli ještě potřebují dotek tepla.

Po vyjmutí mandle osolte a něžně zakápněte olivovým olejem (ale ten tam také být nemusí). Nechce je vychladit a konzumujte s radostí.

Krom toho, že jsou mandle křupavé a dobroučké, tak je to i zdravé a rychlé.

Vaše paní Čubička