Pražené mandle ve slupce vznikly z totální pohodlnosti si je vyloupat ze slupky, protože to zabere spoustu času, že? Jenže za pohodlnost se občas platí, takže mandle jsou sice naprosto super, ale musíte se připravit na to, že budete mít do hodiny bříško nafouklé jak vyhladovělý Afričánek. Právě ta nesloupnutá slupka vás spolehlivě nafoukne jako Zeppelin.

Pokud Vám ale nějaký ten plyn nevadí, tak směle do mandliček a tedy i zrychlené verze pečených mandlí.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pražené mandle

Ingredience na pražené mandle

Množství: Dle nenažranosti

500 g mandlí
Kapka olivového oleje
Sůl


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Dotisk již dorazil a „Prázdninovky“ jsou opět k dispozici, ale opět jen do vyprodání zásob! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 1 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 16 minut

Pytlík s mandlemi hoďte na pečící papír a na 200°C pečte v troubě bez oleje (zde pro méně kulinářsky zdatné – pytlík otevřete a mandle dejte bez obalu na pečící papír).

Asi po 15-20 minutách začnou hnědnout (já vím, jsou už takhle hnědé, ale budou ještě malinko hnědší). Je potřeba je kontrolovat nejen vizuálně, ale i orálně, protože je na nich těžko poznat, jestli už jsou nebo jestli ještě potřebují dotek tepla.

Po vyjmutí mandle osolte a něžně zakápněte olivovým olejem (ale ten tam také být nemusí). Nechce je vychladit a konzumujte s radostí.

Krom toho, že jsou mandle křupavé a dobroučké, tak je to i zdravé a rychlé.

Vaše Pája