Kdykoliv se dá něco naplnit masem, zeleninou, sýrem a vlastně čímkoliv, jsem ráda u toho. Krom toho vepřové maso mám prostě ráda…a ano, jím i tlusté (kde přišly malá děťátka k odporu k tučnému masu asi nepochopím, ale žiji s nimi v míru a lásce a chápu je). Proto jsem si říkala, že proč nenapchat výborný pita chleba křehce upečeným vepřovým – krkovicí, která je zároveň i úžasně šťavnatá…už jen při tom psaní sliním na klávesnici jak bernardýn.

Ingredience


6 pita chlebů
800 g krkovice
Sůl
Pepř
Balkánský sýr
Kysaná smetana
Ledový salát, rajčata, mrkvička, prostě co máte rádi za zeleninu

 

Množství: 6 pita chlebíků


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Celkový čas: 125 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Nejdelší čas strávíte čekáním na upečení krkovice, ale to se dá zvládnout. Začněmež.

Roztopte si troubu na 180°C a připravte si menší pekáček, ve kterém budeme krkovičku péci. Celou krkovičku prosolte a popepřete a dejte do pekáčku, který buď zavřete poklopem nebo obalte alobalem, aby se v něm mohlo masíčko pěkně dělat. Nechce maso další 1,5 hodiny napospas pečení a věnujte se něčemu dalšímu.

Po hodině a půl je na čase do masa trošku šťouchnout a podívat se, jestli je křehké. Pakliže se do něj dá zavrtat vidličkou, jste skoro doma. Ještě mu neodkrytému zvyšte teplotu na 220° C a nechce trošku opéci. Můžete přidat 50ml vody, pokud je pod ním sucho.

Maso máme. Tak teď už vlastně jen plnění pita chleba. Recept na domácí snad co nejdříve zveřejním, ale v pohodě si vystačíte i s kupovaným.

Můžete ho ještě před podáváním nechat nakrojený rozehřát v troubě, a pak plně kousky natrhaného vepřového, zeleninou, balkánským sýrem…to je má oblíbená kombinace. Fantazii si meze neklaďte a přidejte klidně i kysanou smetanu, majonézu, kyselé okurky, jiný druh sýra…

Nejen že to dobře chutná, ale je to taky milé společenské jídlo, kdy před hodující prostě postavíte všechny možné plňky a ať se podle vlastní libosti obslouží.

Mějte plný pita chléb a den

Paní Čuba