Zabalení do kabátků a bund, nebo stočení do klubíček v dekách ať tak či onak vánoční punč nás dokáže příjemně zahřát a potěšit.Tuto sladkou dobrůtku si užije každý bez rozdílu věku.


Recept vznikl ve spolupráci s online farmářským tržištěm Scuk.cz.


Pokud jste si někdy užívali kouzlo vánočního punče, víte, že může být pěkně zrádný a opít vás raz dva. Pozor na to. 🙂 U dětí pak hlídejte, aby se jim do ruček dostala varianta bez alkoholu, na kterou se také podíváme.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Horký vánoční punč

Ingredience na vánoční punč

Množství: cca 1,2 l

200 ml rumu
500 ml bílé víno
500 ml pomerančového džusu
1 celý pomeranč (125 g)
1 ks citron (100 g)
5 hřebíčků
3 celé badyány
100 g cukru
3 celé skořice

Nealko varianta pro děti

500 ml pomerančového džusu
200 ml jablečného džusu
1 celý pomeranč (125 g)
1 ks citron (100 g)
5 hřebíčků
3 celé badyány
100 g cukru
3 celé skořice
Pár kapek rumové esence


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Vánoční punč jako vánoční dárek

Mám moc ráda domácí jedlé dárky. Je v tom kousek srdce a hlavně, ono je často docela náročné je připravit a darující si s tím musí dát záležet. Je to pro mě vlastně daleko osobnější dárek. A i takový vánoční punč se může mezi jedlé dárky zařadit naprosto bez problémů. Stačí ho jen přelít do nějaké pěkné lahve a dobrý dárek je na světě. A teď tedy jak na něj?

Příprava punče

Pro přípravu punče můžete zvolit buď červené nebo bílé víno, dle chuti.

Pomeranče a citrony vybírejte v co nejlepší kvalitě. Nechceme přeci, aby se nám do tak lahodného punče louhovaly chemikálie. Oboje nakrájejte na plátky.

Do hrnce dáme pomerančový a jablečný džus a přidáme koření – badyán, hřebíček a celou skořici. Přidáme také cukr a necháme pomalu dojít až k varu.

Pak přidáme víno a opět prohřejeme, ale nenecháváme bublat. Nechceme přijít o všechen alkohol. že? Nakonec přidáme ještě rum a už nevaříme.

Punč je na světě a my můžeme vesele nalévat.

Pokud jej chcete uchovat jako vánoční dárek, přeceďte z něj koření a ovoce a dejte do pečlivě vymytých láhví.

Dětská varianta punče

Postup vlastně není vůbec složitý. Hoďte všechno do hrnce a nechte prohřát. I naše dětičky si totiž zaslouží mít svůj hrneček s voňavým teplým drinkem.

Krásné prohřáté hrníčky přeju
Pája