Zabalení do kabátků a bund, nebo stočení do klubíček v dekách ať tak či onak vánoční punč nás dokáže příjemně zahřát a potěšit.Tuto sladkou dobrůtku si užije každý bez rozdílu věku.


Recept vznikl ve spolupráci s online farmářským tržištěm Scuk.cz.


Pokud jste si někdy užívali kouzlo vánočního punče, víte, že může být pěkně zrádný a opít vás raz dva. Pozor na to. 🙂 U dětí pak hlídejte, aby se jim do ruček dostala varianta bez alkoholu, na kterou se také podíváme.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Horký vánoční punč

Ingredience na vánoční punč

Množství: cca 1,2 l

200 ml rumu
500 ml bílé víno
500 ml pomerančového džusu
1 celý pomeranč (125 g)
1 ks citron (100 g)
5 hřebíčků
3 celé badyány
100 g cukru
3 celé skořice

Nealko varianta pro děti

500 ml pomerančového džusu
200 ml jablečného džusu
1 celý pomeranč (125 g)
1 ks citron (100 g)
5 hřebíčků
3 celé badyány
100 g cukru
3 celé skořice
Pár kapek rumové esence


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Vánoční punč jako vánoční dárek

Mám moc ráda domácí jedlé dárky. Je v tom kousek srdce a hlavně, ono je často docela náročné je připravit a darující si s tím musí dát záležet. Je to pro mě vlastně daleko osobnější dárek. A i takový vánoční punč se může mezi jedlé dárky zařadit naprosto bez problémů. Stačí ho jen přelít do nějaké pěkné lahve a dobrý dárek je na světě. A teď tedy jak na něj?

Příprava punče

Pro přípravu punče můžete zvolit buď červené nebo bílé víno, dle chuti.

Pomeranče a citrony vybírejte v co nejlepší kvalitě. Nechceme přeci, aby se nám do tak lahodného punče louhovaly chemikálie. Oboje nakrájejte na plátky.

Do hrnce dáme pomerančový a jablečný džus a přidáme koření – badyán, hřebíček a celou skořici. Přidáme také cukr a necháme pomalu dojít až k varu.

Pak přidáme víno a opět prohřejeme, ale nenecháváme bublat. Nechceme přijít o všechen alkohol. že? Nakonec přidáme ještě rum a už nevaříme.

Punč je na světě a my můžeme vesele nalévat.

Pokud jej chcete uchovat jako vánoční dárek, přeceďte z něj koření a ovoce a dejte do pečlivě vymytých láhví.

Dětská varianta punče

Postup vlastně není vůbec složitý. Hoďte všechno do hrnce a nechte prohřát. I naše dětičky si totiž zaslouží mít svůj hrneček s voňavým teplým drinkem.

Krásné prohřáté hrníčky přeju
Pája