Cheesecake ze sýru cottage
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/cheesecake-ze-syru-cottage/
Cheesecake [čízkejk] je naší milovanou sladkou dobrůtkou, kterou zbožňujeme jak v klasické pečené podobě, tak třeba i ve formě nepečené. Nyní vám představujeme cheesecake ze sýru cottage, který je totálním bílkovinovým pokladem.
Cheesecake ze sýru cottage si zamilujete. Korpus z křupavých oříšků, jemná chuť cottage a do toho třeba trošku té ovocné dobroty? Nedá se tomu odolat.
Ingredience na cheesecake ze sýru cottage
Množství: 8 porcíNa korpus
70 g ovesných vloček
70 g kešu či jiných ořechů
70 g másla
1 g soli
30 g cukru krupice
Na krém
2 sýry cottage (300 g)
2 vejce M (100 g)
1 vanilkový cukr (8 g)
50 g cukru krupice
Na dozdobení
200 g švestek, blum či jiného ovoce
1 lžíce balsamica (20 g)
1 lžíce cukru (20 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Korpus
Já jsem se upřímně vždycky trošku bránila přípravě klasického cheesecakeu, protože mi jeho příprava přišla složitá. Sice to není zas až taková pravda, ale my půjdeme cestou nejmenšího odporu a připravíme si skutečně velmi snadnou variantu.
Začneme korpusem, se kterým si nemusíme dělat téměř vůbec žádné starosti. Do mixovací misky si dáme vločky a také oříšky. K nim přihodíme cukr, špetičku soli a také změklé máslo. Vše rozmixujeme do lehce sypké hmoty.
Připravíme si dortovou formu a na dno vytlapkáme základ na korpus. Pro lepší manipulaci doporučuji dát na dno formy pečicí papír – vlastně ho do formy přicvaknout. S cheesecakem se pak bude lépe manipulovat a vyndavat ho.
Tento korpus je na menší formu o průměru 20 cm.
Krém z cottage
Do klasického cheesecakeu bychom dávali klasický krémový sýr typu Lučina, Palouček atd. My si ale krém připravíme ze skvělého cottage, který není tak tučný a je plný bílkovin.
Do mixovací nádoby dáme sýr cottage, vejce, cukr a také vanilkový cukr. Pokud byste chtěli lehce citrónovou chuť, klidně přidejte i trošku šťávy z citronu. Cheesecake také bude báječný.
Vše rozmixujeme do hladkého krému, který přelijeme do korpusu přímo na vločkovo–ořechový základ.
Pečeme cheesecake
Cheesecake ze sýru cottage pečeme přibližně 30 minut na 180°C. Korpus by měl být lehce zlatý a pokud do něj píchneme špejlí, nic se na ni nenalepí.
Rozvar nebo ovocná salsa?
Během pečení si můžeme připravit buď rozvar nebo salsu ze sezónního ovoce. Uvidíte, že to dodá cheesecakeu úplně nový rozměr.
Ať rozvar či salsa, začneme tím, že si opláchneme ovoce, případně vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Já jsem pro tento recept zvolila velmi jednoduchou salsu, kdy jsem si k blumám přidala trošku aceta balsamica (balzamikového octa) a i maličko cukru, protože blumy nebyly úplně dokonale vyzrálé a sladké. Určitě doporučuji přidat i trošku nasekané máty, která salsu bezvadně ovoní a dochutí. Vše stačí zamíchat a je to.
Pokud byste chtěli rozvar, je postup také velmi snadný. Zde jen budeme navíc potřebovat hrudku másla, na které budeme ovoce rozvažovat. Stačí tedy střední až mírný plamen a ovoce necháme 5–10 minut rozvařit. Jemně osolíme a také můžeme přidat balsamico. Rozvar se bude hodit spíše v zimních měsicích, kdy se na cheesecake dá přidat ještě teplý a krásně nás zahřeje.
Cheesecake je hotový, a tak můžeme servírovat. Ať Vám chutná a udělá radost na těle i na dušičce.
Pája
Líbí se vám recept na cheesecake ze sýru cottage? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: balsamikový ocet, cukr, kešu, krupička, máslo, ořechy, ovesné vločky, sůl, švestky, třtinový cukr, vanilkový cukr
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.