Pomazánky jsou mou velkou srdcovkou. Jde jich vytvořit neskutečné množství a stačí jen trošku kombinovat ingredience a nová pomazánka je na světě. Tato pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy, nádherně křupe a ještě vás chuťově naprosto překvapí.

Pro ty, kteří zrovna neholdují lehce sladké chuti gorgonzoly doporučuji zkusit pomazánku připravit s nivou. Je také výtečná.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy

Ingredience na pomazánku s gorgonzolou, vínem a ořechy

Množství: 4 porce

80 g polotučného tvarohu
60 g gorgonzoly či nivy
1 hrst hroznového vína (50 g)
1 hrst oříšků dle chuti (30 g)
1–2 lžíce polotučného mléka na zjemnění (20 ml)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Příprava pomazánky je super jednoduchá a uvidíte, že jí překvapíte například návštěvu nebo i znuděné domácí strávníky.

Do misky si dáme tvaroh a promícháme ho s nastrouhanou gorgonzolou (popřípadě nivou) a troškou mléka. Pokud chcete směs opravdu jemnou, tak ji prožeňte v mixéru. Přidáme nadrobno nakrájené hrozno, nasekané oříšky a ochutnáme.

TIP na ořechy: Jestliže milujete křupavé ořechy, dejte je ještě před zamícháním do pomazánky chvíli na suchou pánev. Krásně se propečou a po vychladnutí budou bezvadně křupat.

Gorgonzola či niva jsou samy o sobě velmi slané a většinou ani není potřeba pomazánku dosolovat.

Pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy je výborná s opečeným toastem či chlebem.

TIP na servírování: Bezvadnou variantou je pomazánkou naplnit vajíčko nebo rajče, grilovaný plátek lilku apod.

Pomazánkám zdar

PS.: Pokud se chcete držet osvědčených klasik, mrkněte do kategorie Pomazánky nebo si rovnou pořiďte naší Velkou svačinkovou bichli, v té je hned 24 pomazánkových receptů a k tomu ještě dalších 166 jiných receptů, které zde na webu nenajdete!