Žampionový krém ve verších
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/zampionovy-krem-ve-versich/
V jednoduchosti je nesporně krása,
já to tu v jednom kuse hlásám.
Žampionový krém je toho příkladnou potravou,
Krom toho pravděpodobně neskončíte s blitím a otravou.
Člověk občas upustí uzdičku své tvořivosti a fantazie, což se mi zrovna v případě této polévky, pokud tedy jde o zapsání jejího receptu, nějak povedlo. Recept je snadný a recepty mi doslova padaly od úst.
Ingredience na žampionový krém
Množství: 2 velké pěkné porce10 středních žampionů
1 smetana na vaření
200ml vody
Sůl
Špetka bílého pepře, jestliže chutná
1 lžíce másla
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Přípravu zvládne i dvouleté batole,
Jen mu ale suroviny připravte na stole.
Na pánvi rozpustíte máslo do bublinek,
Na plátky žampiony osmažíte bez větších blbinek.
Vodou zalejte a nechte vařit,
Ksicht se vám nad hrncem možná bude z páry trochu pařit… Ale to nevadí.
Necht’ bublá polévka dalších 10 minut…
Poté mixérem houby do rozplynutí nasekejte
A smetanou je dodělejte.
Ochutnat na lžičku, nespálit si jazyk,
Doladit sůl a pepř… Není na tom co zkazit.
Kostičky opečeného chleba to jen doladí,
Jak je správně nakrájet vám tchýně s radostí poradí.
Dobrou chuť Vám přeje básnické střevo Pája
PS. Smetanu můžete nahradit i kokosovým krémem a polévka tak bude i pro lakto intolerantní či vegany 🙂
Ahoj,
Vypadá opravdu moc hezky. Jak ji vidím, hned mám na ni chuť. Krém z žampiónů doma máme velmi v oblibě 🙂 Vařím ho létá podle tohoto receptu https://erecepty.eu/zampionovy-krem/ a je skvělý. Určitě zkusím pro změnu i ten Váš recept. Díky za inspiraci . Jarka