V jednoduchosti je nesporně krása,
já to tu v jednom kuse hlásám.

Žampionový krém je toho příkladnou potravou,
Krom toho pravděpodobně neskončíte s blitím a otravou.

Člověk občas upustí uzdičku své tvořivosti a fantazie, což se mi zrovna v případě této polévky, pokud tedy jde o zapsání jejího receptu, nějak povedlo. Recept je snadný a recepty mi doslova padaly od úst.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Žampionový krém ve verších

Ingredience na žampionový krém

Množství: 2 velké pěkné porce

10 středních žampionů
1 smetana na vaření
200ml vody
Sůl
Špetka bílého pepře, jestliže chutná
1 lžíce másla


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Přípravu zvládne i  dvouleté batole,
Jen mu ale suroviny připravte na stole.

Na pánvi rozpustíte máslo do bublinek,
Na plátky žampiony osmažíte bez větších blbinek.

Vodou zalejte a nechte vařit,
Ksicht se vám nad hrncem možná bude z páry trochu pařit… Ale to nevadí.

Necht’ bublá polévka dalších 10 minut…

Poté mixérem houby do rozplynutí nasekejte
A smetanou je dodělejte.

Ochutnat na lžičku, nespálit si jazyk,
Doladit sůl a pepř… Není na tom co zkazit.

Kostičky opečeného chleba to jen doladí,
Jak je správně nakrájet vám tchýně s radostí poradí.

Dobrou chuť Vám přeje básnické střevo Pája

PS. Smetanu můžete nahradit i kokosovým krémem a polévka tak bude i pro lakto intolerantní či vegany 🙂