Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou jsou naprostou lahůdkou, po které se budete olizovat až za ušima.
Jejich příprava je velmi jednoduchá a z pekáčku vám do nosních dírek bude proudit taková vůně, že budete slinit jak bernadrýn.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou

Ingredience na pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou

Množství: 4

4 větší kuřecí stehna (1 kg)
100 g anglické slaniny – libovější kousek
1 hrst sekaných mandlí (50 g)
100 g sušených švestek
100 ml kuřecího vývaru nebo vody na podlití

Na marinádu
3 lžíce olivového oleje (60 ml)
1 vrchovatá lžička mleté skořice (8 g)
1 špetka soli (5 g)
2 lžíce medu (40 g)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 60 minut

Netradiční kombinace, to je moje. Kdo moje recepty čte delší dobu, určitě si všiml, že mám moc ráda sladko slané chutě. A co vy? Tato kuřecí stehýnka s nasládlou chutí švestek a křupavostí mandlí jsou něco neskutečného.

Marinujeme kuřecí stehna

Kuřecí stehna před samotným pečením namarinujeme a to velmi jednoduše. V misce si promícháme olivový olej, mletou skořici, sůl a med. Dobře rozmícháme a směsí potřeme stehýnka pěkně kolem dokola.

Troubu si roztopíme na 180°C a jedeme dál.

K ruce si připravíme na kostičky nakrájenou slaninu, nasekané mandle a také lehce posekané švestky.

Připravíme si pánev, kterou pak můžeme ideálně rovnou dát do trouby, popřípadě pekáček. Dobře ji, nebo ho, roztopíme a dáme zprudka restovat kuřecí stehna a to ze všech stran. Chceme, aby chytla barvičku.

Jakmile jsou stehna ze všech stran orestovaná, příhodíme k nim slaninu a ještě minutu restujeme, dokud také lehce nechytne barvu.

Pak už budeme jen přihazovat – švestky, madle a vše promícháme. Už v tuto chvíli bude vůně naprosto chuťové pohárky drásající.

Vše podlijeme vývarem (ideálně), popřípadě vodou a ještě necháme na 30 minut zapéct v troubě. Chceme, aby bylo kuřátko opravdu měkké a dodělané. Pokud byste měli pocit, že se moc připaluje, neváhejte ho přikrýt pokličkou nebo zakrýt alobalem či pečicím papírem.

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou jsou naprosto vynikající s bramborovou kaší, nebo i jen tak s dobrým pečivem.

Dobrou chuť,
Pája

PS. Mrkněte na další kuřecí recepty.