Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony je ideální rychlou dobrotou, pokud si chcete dát něco příjemně křupavého a rozpečeného?

Pokud zrovna nedisponujete grilem, nevěšte uši a sýr s žampiony si rozpečte na pánvi. Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony je prostě top!

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony

Ingredience na pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony

Množství: 4 porce

4 střední pita chleby (4 x 80 g)
200 g sýra halloumi nebo sýra na pánev
200 g hnědých žampionů či portobella
1 malá špetka soli (3 g)
2 větší rajčata (200 g)
Pár listů ledového salátu

Na česnekový dresink

4 lžíce majonézy (60 g)
1 lžíce bílého 0% jogurtu (20 g)
2 stroužky česneku (10 g)


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Pita chléb plněný žampiony

K ruce si připravíme pita chleby, které podélně nařízneme. Pokud se vám ale doma zrovna nepotuluje pita, skvěle poslouží i starší chléb nebo nějaká ta bagetka.

Portobella nebo hnědé žampiony nakrájíme na cca 0,5 cm plátky. Určitě zde doporučuji volit hnědé žampiony nebo portobella, protože mají jemnější krémovou chuť oproti obyčejným bílým žampionům a uvidíte, že tuto chuť v kombinaci se sýrem oceníte.

Stejně tak uděláme i se sýrem. Rajčata také nakrájíme na tenké plátky a ledový salát či římský salát si opláchneme pod vodou.

Česnekový dresink

V misce si promícháme majonézu s jogurtem a dobře utřeným česnekem. Chceme, aby byl dresink výrazný, takže pokud snesete, očesnekujte pěkně poctivě.

Vše máme připravené, takže teď už jen grilovat nebo opéct na pánvi.

Grilujeme či pečeme pěkně do zezlátnutí z obou stran a klidně sýry společně s houbami.

Na poslední minutu přidáme ještě na prohřání chléb a můžeme vrstvit.

Vrstvíme

Chléb pomažeme česnekovým dresinkem, přidáme sýr a také houby… spoustu hub. Jemně osolíme.

A teď ještě čerstvá zelenina – rajčata, salát a zaklapneme druhou půlkou pita chleba.

Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony je jednoduchý, prostý a naprosto vynikající.

Pochutnejte si
Pája

PS. Hledáte-li podobně snadné recepty na celý rok, mrkněte na naše kuchařky. V každé z nich najdete 190 vyladěných receptů všeho druhu. 🙂