Milujete rychlá jídla z jednoho pekáčku? Přesně taková jsou zapečená kuřecí prsa s balzamikem.

Zapečená kuřecí prsa s balzamikem jsou přesně ten tip jídla, s jehož přípravou opravdu nebudete mít moc starostí a odmění vás naprosto úžasnou lahodnou chutí krémové omáčky se spoustou lahodné zeleniny.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve

Ingredience na zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve.

Množství: 4 porce

4 kuřecí prsa (600 g)
4 lžíce balzamikového redukce (40 ml)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (3 g)
250 ml zakysané smetany
200 g žampionů hnědých
200 g špenátu
200 g zralých rajčat
2 stroužky česneku (10 g)
50 g slaniny


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Jelikož je příprava tohoto receptu opravdu otázkou pár minut, rovnou začneme tím, že si nastavíme troubu na 200°C.

Připravíme si kuřecí prsa, která lehce osolíme a hlavně je promícháme s balzamikovou redukcí. Vůbec se nebojte, že by byla redukce v jídle příliš silná. Dodá pokrmu naopak velmi dobrou chuť. Já osobně preferuji právě redukci, která je sladší a za mě chuťově jemnější. Určitě ale také můžete použít balzamikový ocet.

K ruce si také nachystáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Příjemnější a jemnější jsou žampiony hnědé, ale skvěle poslouží i „obyč“ žampiony. Pokud by se vám v lednici vyskytla portobella, tak neváhejte ani minutu a použijte ty.

Špenát buď můžete použít čerstvý, nebo popřípadě skvěle poslouží i mražený, který je jen potřeba nechat dobře povolit a prohřát.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Jdeme na to.

Připravujeme prsa

V pánvi (kterou můžeme poté dát rovnou do trouby) rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka orestujeme kuřecí prsa. Stačí 1–2 minuty z každé strany. Budeme je totiž ještě zapékat. Poté je vyndáme na talíř a jedeme dál.

Ve výpeku orestujeme na kostičky slaninu a také ji dáme bokem.

K výpeku dáme orestovat žampiony, ke kterým poté rovnou přidáme čerstvý špenát. Pokud máte špenát mražený, tak nejprve začněte tím, aby se povolil a prohřál.

Ke směsi žampionů a špenátu přidáme prolisovaný česnek a na měsíčky nakrájená rajčata a promícháme se zakysanou smetanou. Do této směsi přidáme připravená kuřecí prsa a hezky je zasadíme do omáčky.

Pak už jen necháme na 20 minut zapéct v troubě. Pro milovníky sýra určitě doporučuji ještě posypat strouhaným parmezánem.

Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve jsou naprosto senzační i jen s dobrým pečivem nebo třeba rýži.

Ať vám chutnají!
Pája

PS. Další masové dobrůtky najdete zde.