V poslední době si jedeme pěkně na vlně těstovin a tak v tom ještě chvilku budu pokračovat.

Tentokrát si namočím tlapky do móóóc dobré smetanovo-citrónové omáčky s kuřecím masem, která se parádně promíchá s linguinama a vytvoří nám v puse jemnou a zároveň malinko citrónovou chuť. Ou jé.

Zcela upřímně jsem dřív moc nepřemýšlela nad tím, že bych těstoviny ochucovala citronem, ale když jsem si jednou dovezla z výletu citrónové těstoviny, zvědavost mi nedala a začala jsem pátrat, jak je nejlépe zužitkovat. V Čechách jsem tyhle citrónové těstoviny zatím neviděla, ale buďte v klidu, protože i normální linguiny nebo špagety jsou dobré.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Citrónové těstoviny se smetanovým kuřátkem

Ingredience

Množství: 2 porce

2 kuřecí prsa
1 gran cucina
2 lžičky šťávy z citronu
Sůl
Pepř
1/2 balení linguin či citrónových těstovin


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Tedy jak postupovat? Nechce vařit vodu na těstoviny – celé je to tak rychlé, že přípravu těstovin i omáčky zvládnete najednou.

Připravte si kuřecí prsíčka, která nakrájejte na kostičky a na lžičce olivového oleje je orestujte ze všech stran. Jemně je posolte a opepřete a přelejte gran cucinou (nebo smetanou na vaření). Už jsem dříve psala gran cucině, ale tak pro zopakování – je daleko krémovější, než smetana na vaření a chuťově mi taky přijde lepší. Nechte smetanu chvilku probublat a na poslední dvě tři minutky prohřání přidejte lžičku citrónové šťávy. Sami si pak postupně vyladíte, co je pro vás příjemná chuť, takže radši začínejte s menším množstvím.

Já jsem dala citronu opravdu jen málo, protože už jsem měla ocitrónované těstoviny a nechtěla jsem to přepálit.

Když už jsou těstoviny hotové, sceďte je a rovnou šoupněte do omáčky a nechte na poslední minutku prohřát a případně dochuťte solí a polejte maličkato olejem.

A máte hotovo!
Pája