Jablečná buchta s kakaem – je slaďoučká, šťavnatá a úplně nejlépe chutná, když ji připraví moje kamarádka Martina. 🙂 Přiznávám se bez mučení, že recept je převzatý a je naprosto dokonalý.

Jablečná buchta s kakaem mě hned na první ochutnání dostala a i já, velká nepeča, jsem si řekla, že tohle prostě musím také zvládnout. Hodila jsem tedy smutné očko a Martina pustila chlup a recept mi dala. Věřím, že i vám bude chutnat, až se budete za ušima olizovat.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jablečná buchta s kakaem

Ingredience na jablečnou buchtu s kakaem

Množství: 12 porcí

350 g polohrubé mouky
350 g nastrouhaných jablek (3 velká jablka)
100 g cukru
2 vejce
100 g změklého másla (nebo tuku)
1 prášek od pečiva
250 ml vlažného polotučného mléka
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce rumu

Na polevu

200 g moučkového cukru
100 g změklého másla
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce rumu
1 lžíce horké vody

Na vymazání pekáčku

1 vrchovatá lžíce másla
polohrubá mouka


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 15 minut

Připravujeme těsto

Do mísy prosejeme polohrubou mouku a v mícháme k ní prášek do pečiva a také kakao. Přidáme také cukr a jdeme na tekutou směs.

Celá vajíčka promícháme společně s vlažným mlékem a rozpuštěným máslem a pro chuť přidáme také trošku toho rumu.

Sypkou směs pak pečlivě promícháme s tekutou směsí. Vznikne nám lehce tekuté těsto, do kterého ještě přimícháme nahrubo nastrouhaná jablka.

Pečeme

Troubu si nastavíme na 180 °C. Plech (cca 36×25 cm) si vymažeme máslem a vysypeme moukou (nebo jej prostě jen vysteleme pečicím papírem). Na plech přelijeme těsto a necháme péct přibližně 30 minut.

Buchta je upečená, když už se na zapíchnutou špejli nepřichytává těsto.

Buchtu pak nechte chladit a zatím si můžete připravit polevu.

Poleva

Do změklého másla vmíchejte kakao, moučkový cukr, trošku rumu a také horkou vodu. Pěkně poctivě vyšlehejte a doporučuji moc neolizovat, jinak to sež… na posezení, protože je to moc dobré.

Jakmile je buchta vychlazená, potřete ji polevou a celou buchtu nechte vychladnout.

Neskutečně dobrá záležitost! Pro milovníky kokosu doporučuji polevu před jejím zatuhnutím ještě posypat kokosem. 😉

Dobrou chuť
Pája

PS. Pro další sladké dobroty se mrkněte do kategorie Sladká huba.