Pórková polévka
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/porkova-polevka/
Dlouhou dobu jsem si k pórku nedokázala najít hezký vztah. Podcenila jsem ho, přiznávám. Nicméně kdo se bojí, nesmí do lesa, šanci jsem mu dala, připravila z něj bezvadnou polévku… A zamilovala se. Pórková polévka vás bude bavit a zamilujete si ji také. Věřte mi.
Recept je tak jednoduchý, že to zvládne i naprostý neumětel.
Ingredience na pórkovou polévku
Množství: 4 porce1 celý pórek (300 g)
3-4 jarní cibulky (140 g)
2 střední brambory (320 g)
1 bobkový list (2 g)
špetička muškátového oříšku (1 g)
1 l vody
sůl (5 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
50 ml smetany na vaření
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 20 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pórek i jarní cibulky (pokud je zrovna máte po ruce, ale i bez nich to jde) si nakrájejte na plátky a orestujte na rozpáleném másle. Stačí 2-3 minuty.
Poté zalijte vodou, osolte dle chuti a přidejte dvě nastrouhané brambory, bobkový list a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. S muškátovým oříškem zacházejte ale velmi opatrně. Zde méně je více, takže spíše přidávejte postupně. Mohl by totiž polévku ochutit až do zhořknutí.
Všechno nechte přibližně patnáct minut povařit. Pórek bude měkký velmi rychle a stejně tak i brambory.
Vezměte mixér a všechno do hladka rozmixujte (mohu doporučit dokonalé a výkonné mixéry od G21, sama je také spokojeně používám). Pokud chcete chuť ještě zjemnit, přimíchejte také smetanu na vaření a nechte jen probublat.
Pak už jen stačí popřát dobrou chuť a čisté póry v duši.
Vaše Pája
PS. Fajnšmekry potěší pórková polévka ozdobená opečeným chlebíkem!
PSS. Jste polívkomilové jako já? Mrkněte ještě na další polévky 🙂
Líbí se vám recept na pórkovou polévku? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bobkový list, brambory, jarní cibulka, muškátový oříšek, olivový olej, pórek, sůl
skvélé