Míchaná vajíčka s fetou – rychlá a vynikající snídaně
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/svaciny/michana-vajicka-s-fetou/
Milujete míchaná vajíčka? U nás jde o jedno z nejoblíbenějších jídel. Což si ale připravit míchaná vajíčka s fetou? Budou krásně šťavnatá, příjemně ochucená sýrem feta s lehkým nádechem česneku. Dokonalá snídaně nebo lehká večeře je nasvětě.
Míchaná vajíčka s fetou.


Ingredience na vajíčka s fetou
Množství: 4 porce8 vajíček M (400 g)
100 g fety
1 malá špetka soli (3 g)
1 stroužek česneku (5 g)
1 hrst petržele (10 g)
4 x čerstvá bageta (4 x 80 g)
1 lžíce másla na smažení (20 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 10 minut
Také by vám mohlo chutnat:
S narozením dětí naše spotřeba vajíček dostala naprosto nový rozměr. Často si říkám, že by nám kurník s pár slípkami výrazně usnadnil život – děti by se o ně staraly, sbíraly vajíčka… to by byl hotový ráj. Zatím jsme k tomu kroku nepřikročili, ale při každém rozklepnutí vajíčka si říkám: „Kde jsi, slepičko má?“
Proto vás asi nepřekvapí, že vajíčka na sto a jeden způsob jsou u nás nutnost. Tento recept je vlastně úplně jednoduchý. Když ale do míchaných vajíček přidáte trošku sýra feta, špetku česneku a voňavé bylinky, vznikne něco úžasného. Jdeme na to!
Jdeme míchat
Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou petržel (nebo třeba pažitku či jiné bylinky), lehce osolíme – opatrně, feta je sama o sobě dost slaná – a opepříme. Směs dobře promícháme a k ruce si připravíme nadrobenou fetu.
Opékáme bagetku
Na suché pánvi rychle opečeme bagetku nebo chléb, na který pak vajíčkovou směs budeme servírovat. Opravdu doporučuji chléb opéct – bude krásně křupavý a chuťově to posune o level výš. Pokud ale máte čerstvé pečivo, klidně ho použijte taky.
Jdeme na pánev
Do pánve dáme rozpustit máslo a na střední teplotě na něm začneme smažit vaječnou směs. Po pár sekundách, když se lehce zatáhne, přisypeme fetu a jemně promícháváme. Vajíčka chceme mít krásně šťavnatá, takže jakmile začnou na pánvi houstnout, máme hotovo.
Hned servírujeme a rozhodně vajíčka nenecháváme na pánvi – dál by se smažila a vyschla.
Pěkně si pochutnejte!
Pája ❤️
PS. Pokud byste chtěli více svěží inspirace třeba na snídaňové recepty, doporučuji mrknout na naši Velkou prázdninovou bichli.