Nepečený cheesecake
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/nepeceny-cheesecake/
Maličko se tady zvrtneme směrem z hlavního pečeného cheesecakeového proudu, protože tu pro vás mám jednoduchý a moc dobrý nepečený cheesecake, který se hodí jako super rychlé a zároveň fakt parádně osvěžující občerstvení buď jen tak na mlsandu, nebo třeba pro hosty vzácnějšího druhu.
Příprava vám zabere pár minut a krom toho pokud budete mít po ruce ještě nějaké dobré ovoce, tak tomu nasadíte doslova třešničku na dortu.
Ingredience na nepečený cheesecake
Množství: 4 porceNa “korpus”
100 g máslových sušenek
20 g másla
špetka skořice
Na tvarohový krém
200 g ricotty
½ polotučného tvarohu (125 g)
1 lžíce citronové šťávy (15 ml)
1 vanilkový cukr (8 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Korpus
Protože jde o opravdovou rychlovku, tak na korpus použijeme kupované máslové sušenky, které mají jemnou chuť. Když se pak ještě spojí s troškou té skořice a přelijí se rozpuštěným máslem, vytvoří bezva jednoduchý základ pro cheesecakeový korpus.
Sušenky tedy v první řadě rozdrťte. Způsobů, jak rozdrtit sušenky, je spousta. Nejjednodušší je vzít mixér a prostě je pořádně nasekat. Pokud ale mixérem nedisponujete, holt vám nezbude nic jiného než použít ruce a kladivo či paličku (nebo další odolné kuchyňské pomocníky). Poměrně dobře se drtí paličkou na maso nebo ještě lépe sušenky dejte do uzavíratelného pytlíku a přejeďte je válečkem na těsto.
Do sušenek vmíchejte skořici a také rozpuštěné máslo. Tuto směs pak buď rozdělte rovnou na 4 porce, nebo je dejte do jedné krabičky a mlsné jazýčky budou vyzobávat cheesecake společně
Cheese neboli tvarohová hmota
Tu pravou cheesecakeovost vykouzlíme tak, že smícháme ricottu, tvaroh, citronovou šťávu a vanilkový cukr. Vznikne lehký krém, který dejte na rozdrcené sušenky.
Dolaďujeme
Je pravda, že sušenky a lehký krém by samy o sobě stačily, ale když ještě přidáte čerstvé ovoce, tak to je teprve božská mana. Pro opravdové fajnšmekry vřele doporučuji také vyzkoušet pyré z manga (prostě a jednoduše jen rozmixujete mango), které dáte na samotný cheesecake.
Je hotovo. Takhle jednoduché to je.
Dobrou chuť
Pája
PS. Pro více svačinkové inspirace se podívejte na mou Velkou svačinkovou bichli. Velkou většinu receptů z Bichle tady na webu nikdy nezveřejním.
Líbí se vám recept na nepečený cheesecake? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: citronová šťáva, máslo, máslové sušenky, ricotta, skořice, vanilkový cukr
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.