Jablečná buchta s kakaem – je slaďoučká, šťavnatá a úplně nejlépe chutná, když ji připraví moje kamarádka Martina. 🙂 Přiznávám se bez mučení, že recept je převzatý a je naprosto dokonalý.

Jablečná buchta s kakaem mě hned na první ochutnání dostala a i já, velká nepeča, jsem si řekla, že tohle prostě musím také zvládnout. Hodila jsem tedy smutné očko a Martina pustila chlup a recept mi dala. Věřím, že i vám bude chutnat, až se budete za ušima olizovat.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jablečná buchta s kakaem

Ingredience na jablečnou buchtu s kakaem

Množství: 12 porcí

350 g polohrubé mouky
350 g nastrouhaných jablek (3 velká jablka)
100 g cukru
2 vejce
100 g změklého másla (nebo tuku)
1 prášek od pečiva
250 ml vlažného polotučného mléka
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce rumu

Na polevu

200 g moučkového cukru
100 g změklého másla
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce rumu
1 lžíce horké vody

Na vymazání pekáčku

1 vrchovatá lžíce másla
polohrubá mouka


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Připravujeme těsto

Do mísy prosejeme polohrubou mouku a vmícháme k ní prášek do pečiva a také kakao. Přidáme také cukr a jdeme na tekutou směs.

Celá vajíčka promícháme společně s vlažným mlékem a rozpuštěným máslem a pro chuť přidáme také trošku toho rumu.

Sypkou směs pak pečlivě promícháme s tekutou směsí. Vznikne nám lehce tekuté těsto, do kterého ještě přimícháme nahrubo nastrouhaná jablka.

Pečeme

Troubu si nastavíme na 180 °C. Plech (cca 36×25 cm) si vymažeme máslem a vysypeme moukou (nebo jej prostě jen vysteleme pečicím papírem). Na plech přelijeme těsto a necháme péct přibližně 30 minut.

Buchta je upečená, když už se na zapíchnutou špejli nepřichytává těsto.

Buchtu pak nechte chladit a zatím si můžete připravit polevu.

Poleva

Do změklého másla vmíchejte kakao, moučkový cukr, trošku rumu a také horkou vodu. Pěkně poctivě vyšlehejte a doporučuji moc neolizovat, jinak to sež… na posezení, protože je to moc dobré.

Jakmile je buchta vychlazená, potřete ji polevou a celou buchtu nechte vychladnout.

Neskutečně dobrá záležitost! Pro milovníky kokosu doporučuji polevu před jejím zatuhnutím ještě posypat kokosem. 😉

Dobrou chuť
Pája

PS. Pro další sladké dobroty se mrkněte do kategorie Sladká huba.