Tortilla je neuvěřitelně vděčná věc. Můžete ji naplnit téměř čímkoliv, co vám z toho úplně nevyteče, můžete ji zapéct, jen tak překlopit, zarolovat, nakrájet, přikusovat a pokaždé třeba s nějakou jinou přísadou.

Z mého čubo-líno-lážoplážo pohledu je jen tak přehnutá tortilla super způsobem, jak naplnit hladový žaludek a potěšit i oko nenažrané, které má rádo barevné vábící jídlo.

Tortilla plněná hovězím masem se může přihodit, když například vaříte hovězí vývar a máte přebytečné maso. Pak je vlastně naprosto jednoduché masíčko vzít a rukou ho natrhat po vláknech na cárky, kterými pak budete tortillu plnit.

Ingredience


500 g hovězího zadního
4-5 tortill
2 rajčata
1 červená cibule
Salát polníček
Balkánský sýr
1 bílý jogurt
1 stroužek česneku
Sůl

Množství: 2 velké porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Čubička vám tady doporučí svou oblíbenou kombinaci zeleniny, nicméně chuťovým preferencím se meze nekladou a tortillku si vyplňte tím, na co budete mít chuť a co se nebude pak zběsile kutálet po talíři.

Pro tentokrát jsem tedy zvolila kombinaci jemně nastrouhané mrkve, rajčete, červené cibule a polníčku.

Jak jsem to tedy celé splácala dohromady? Tortillu jsem si opekla na pánvi. O tom, jak si připravit tortillu si povíme zase někdy jindy. Ono totiž když si naplánujete, že to vyfotíte, tak těsto nedrží, vznikají patvary a všechno je tak nějak špatně.

Pak jsem na polovinu plochy nanesla hovězí maso, přidala jsem zeleninu a navrch přidala ještě nadrobený balkánský sýr. Celé jsem to ještě zakápla bílým jogurtem prosoleným a smíchaným s jedním stroužkem česneku.

Když už máte všechno navršeno, stačí tortillu překlopit a s potěšením konzumovat.

Muchos gusto Vaše paní Čuba