Tortilla je neuvěřitelně vděčná věc. Můžete ji naplnit téměř čímkoliv, co vám z toho úplně nevyteče, můžete ji zapéct, jen tak překlopit, zarolovat, nakrájet, přikusovat a pokaždé třeba s nějakou jinou přísadou.

Z mého čubo-líno-lážoplážo pohledu je jen tak přehnutá tortilla super způsobem, jak naplnit hladový žaludek a potěšit i oko nenažrané, které má rádo barevné vábící jídlo.

Tortilla plněná hovězím masem se může přihodit, když například vaříte hovězí vývar a máte přebytečné maso. Pak je vlastně naprosto jednoduché masíčko vzít a rukou ho natrhat po vláknech na cárky, kterými pak budete tortillu plnit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tortilla plněná hovězím masem

Ingredience

Množství: 2 velké porce

500 g hovězího zadního
4-5 tortill
2 rajčata
1 červená cibule
Salát polníček
Balkánský sýr
1 bílý jogurt
1 stroužek česneku
Sůl

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Čubička vám tady doporučí svou oblíbenou kombinaci zeleniny, nicméně chuťovým preferencím se meze nekladou a tortillku si vyplňte tím, na co budete mít chuť a co se nebude pak zběsile kutálet po talíři.

Pro tentokrát jsem tedy zvolila kombinaci jemně nastrouhané mrkve, rajčete, červené cibule a polníčku.

Jak jsem to tedy celé splácala dohromady? Tortillu jsem si opekla na pánvi. O tom, jak si připravit tortillu si povíme zase někdy jindy. Ono totiž když si naplánujete, že to vyfotíte, tak těsto nedrží, vznikají patvary a všechno je tak nějak špatně.

Pak jsem na polovinu plochy nanesla hovězí maso, přidala jsem zeleninu a navrch přidala ještě nadrobený balkánský sýr. Celé jsem to ještě zakápla bílým jogurtem prosoleným a smíchaným s jedním stroužkem česneku.

Když už máte všechno navršeno, stačí tortillu překlopit a s potěšením konzumovat.

Muchos gusto Vaše paní Čuba