Už když jsem kdysi psala o kuřecím vývaru, chrlila jsem na něj samé superlativy a to, že je to dobrá meducína na lecjakou bolístku, stále platí.

Tentokrát se ale podívám na zoubek kuřecí krémové polévce, která například parádně pasuje ve chvíli, kdy musíte jen srkat a nejde vám kousat, protože je heboučká a krásně klouže do krku. Je to taky spása při nachlazení.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí krémová polévka

Ingredience na kuřecí krémovou polévku

Množství: 4 porce

2 kuřecí stehna (480 g)
1 menší cibule (80 g)
3 střední brambory (240 g)
1 smetana na vaření (200 g)
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1,5 l vody
špetka soli (5 g)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 60 minut

Příprava je opět velmi jednoduchá. Vezměte dvě kuřecí stehna a dejte do studené vody. Přidejte k nim bobkový list, nové koření a pepř a nezapomeňte na cibuli. Kuře nechte vařit do měkka cca 45 minut.

Měkké kuře vyndejte z vývaru a přihoďte na povaření brambory, které se pak rozmixují a celý vývar pěkně zahustí. Jelikož jsem od přirození líná, tak při mixování z vývaru ani nevyndávám koření a rozemelu to všechno pohromadě. Stejně se to v tom ztratí.

Nezapomeňte přidat smetanu na vaření, která to ještě zjemní.

Maso ze stehýnek si pak do vývaru také přihoďte a pokud maté někde ještě tvrdý chléb, tak doporučuji udělat si chlebové krutónky.

Pak už jen konzumujte a uvidíte, jak se vám nálada zlepší.

Dobrou chuť přeje Pája!