Už když jsem kdysi psala o kuřecím vývaru, chrlila jsem na něj samé superlativy a to, že je to dobrá meducína na lecjakou bolístku, stále platí.

Tentokrát se ale podívám na zoubek kuřecí krémové polévce, která například parádně pasuje ve chvíli, kdy musíte jen srkat a nejde vám kousat, protože je heboučká a krásně klouže do krku. Je to taky spása při nachlazení.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí krémová polévka

Ingredience na kuřecí krémovou polévku

Množství: 4 porce

2 kuřecí stehna (480 g)
1 menší cibule (80 g)
3 střední brambory (240 g)
1 smetana na vaření (200 g)
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1,5 l vody
špetka soli (5 g)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 60 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Příprava je opět velmi jednoduchá. Vezměte dvě kuřecí stehna a dejte do studené vody. Přidejte k nim bobkový list, nové koření a pepř a nezapomeňte na cibuli. Kuře nechte vařit do měkka cca 45 minut.

Měkké kuře vyndejte z vývaru a přihoďte na povaření brambory, které se pak rozmixují a celý vývar pěkně zahustí. Jelikož jsem od přirození líná, tak při mixování z vývaru ani nevyndávám koření a rozemelu to všechno pohromadě. Stejně se to v tom ztratí.

Nezapomeňte přidat smetanu na vaření, která to ještě zjemní.

Maso ze stehýnek si pak do vývaru také přihoďte a pokud maté někde ještě tvrdý chléb, tak doporučuji udělat si chlebové krutónky.

Pak už jen konzumujte a uvidíte, jak se vám nálada zlepší.

Dobrou chuť přeje Pája!