Tentokráte lehce a zdravě a zeleninově takže nastražte uši a nechce odlehčit milánkům od masa a těžkých věcí.
Se saláty je obecně vždycky velká legrace a v podstatě vždycky chutnají trošku jinak, než když jste ho dělali třeba před týdnem naprosto stejným způsobem. Je to paráda a je to krása, když se vám v puse rozprskne chuť dobrého rajčátka a křupne ledový salát…a ještě větší paráda to je, když se tam najednou objeví i chuť opečeného lilku a jeho specifické chuti.

Čuba si libuje v popisu takových chuťových zážitků a pro někoho to může působit až jako nějaká úchylka, jenže vezměte si to tak, že co jiného vám dodává energii než jídlo? A co pak speciálně dobré jídlo, které krásně voní a podráždí chuťové pohárky do nepříčetnosti?

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zeleninový salát s mozzarellou a opečeným lilkem

Ingredience

Množství: 2 porce

Ledový salát
Rajčata
Hrst bazalky
1 mozzarella
½ lilku


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Tedy salát…žádné složitosti v tom není potřeba hledat. Prostě si jen vezmete například ledový salát, rajčátka, čerstvou bazalku nebo nějaké jiné koření a přidáte k tomu mozzarellu. To je taková docela klasika a nic moc překvapivého.
Ale když si pak ještě vezmete lilek, který nakrájíte na tenké plátky a na suché pánvi ho necháte opéct z obou stran, pak ho natrháte na menší kousky a promícháte společně se salátem. Hmmmm no to je dobrota.

Jako třešnička na dortu se přimíchá olivový olej a podle chuti dosolí.

Je to dobrota…., a bříška budou spokojeně vrnět.

 Vaše paní Čuba