Výborné jednoduché quesadillas
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/quesadillas/
Nasaďte si sombrera na hlavu, stáhněte si je gumičkou pod bradu, aby vám při vaření nepadala, a jdeme na quesadillas, olé!
Víte, co je na quesadille nejlepší? Jen si představte, jak vám mezi zuby prokřupne křehká tortilla a v puse se vám uvolní lehce pikantní chuť masa s chutí výborně táhlého sýra. Co teprve když si quesadillu namočíte do jogurtu…její výrazná chuť se najednou zjemní jogurtem a rozteklý sýr se spojí se studeným pocitem z jogurtu…Hmm……
Ingredience na výborné jednoduché quesadillas
Množství: 4 porce2 kuřecí prsa (cca 300 g)
100 g choriza (nebo pro děti slaniny)
500 g sýra čedar či tučné goudy
8 tortil
4 hrsti baby špenátu
1 lžíce oleje
K doplnění
500 ml bílého jogurtu
1 stroužek česneku
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30minut
Také by vám mohlo chutnat:
Quesadillas jsou geniální v tom, že je můžete plnit velkým množstvím různých dobrot a výsledek je ve skoro 100% případů dokonalý. Co samozřejmě nelze nikdy vynechat je sýr…A toho je potřeba opravdu hodně. Když se ale rozpeče a vy se do křupavé tortilly zakousnete, nebudete množství vůbec litovat.
Upravujeme maso
Pro masovou složku jsem zvolila kuřecí prso smíchané s troškou choriza. Kuřecí kostičky osmahněte na trošce olivového oleje, trochu posolte, a když už je maso téměř hotové, přidejte na přihřátí i nakrájené chorizo. Jelikož je chorizo samo o sobě dost slané, tak to se solením moc nepřehánějte. Méně je tu více.
Jdeme na quesadillu
Nejsložitější část receptu máme za sebou, takže jedeme dál.
Nastrouhejte si sýr. Klidně volte směs čedaru a goudy (jakože ideálně prosím volte naprosto výborný čedar, který se tak krásně rozteče, radost pohledět). Všechny další ingredience si připravte někde po ruce, protože teď už to půjde rychle.
Zapékáme
Rozpalte si pánev a nechte ji na nejnižší teplotě.
Na pánev (bez oleje) dejte tortillu a na jednu její polovinu poklaďte maso, nahrubo nastrouhaný sýr, špenát a hned přehněte napůl. Tortilla zezlátla? Obraťte ji a nechte opět zezlátnout. Sýr se krásně zapeče.
Pánev na přípravu můžete samozřejmě potřít troškou oleje, ale není to nutné. Tortilly se krásně opečou i bez oleje.
Ke quesadille se báječně hodí bílý jogurt, který ani není potřeba dochucovat. Kdo má rád česnek, tak ho může samozřejmě očesnekovat, aby to mělo pořádný říz.
Pája
PS. Pokud si říkáte, proč prostě nedat tortillu celou a překrýt ji druhou, tak vězte, že ono se to tak nějak lépe otáčí, když nemusíte operovat přes celou pánev. 😉
Líbí se vám recept na výborné jednoduché quesadillas? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bílý jogurt, čedar, gouda, kuřecí, špenát, tortilla
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
vypadá to lákavě, zkusím možná by se dal i použít domácí kozí sýr…..
Tak to by byla každopádně naprostá lahůdka a směle do toho 🙂