Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí!

Nejlépe chutnají ještě teplé – u nás doma zmizely na posezení jen tak, bez ničeho. 😊 A nebojte, medvědí česnek můžete skvěle nahradit bazalkou, pažitkou, jarní cibulkou nebo jinými bylinkami.

Pokud stejně jako já milujete medvědí česnek, mrkněte na další recepty s medvědím česnekem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Nekynuté bulky s medvědím česnekem

Ingredience na bulky s medvědím česnekem

Množství: 16 bulek

400 g hladké mouky
80 g másla
1 balíček kypřicího prášku (12 g)
1 špetka soli (5 g)
50 g parmazánu
220 ml polotučného mléka
1 hrst medvědího česneku (20 g) – lze nahradit špenátem, jarní cibulkou, bazalkou, kopřivou…
1 žloutek M – na potření


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut

Naprosto upřímně musím říct, že když jsem tyto bulky připravovala poprvé, neměla jsem od nich velká očekávání. Bylo to spíš takové: „zkusíme, uvidíme, kdyžtak je potupně sníme.“ No a rovnou říkám – naprosto mě překvapily, protože to je taková, ale taková dobrota!

Skvěle se hodí jako příloha, ale využijete je i ve chvíli, kdy se k vám nečekaně staví návštěva, na oslavu… nebo prostě jen jako slaný mls. A vůbec se neomezujte jen na medvědí česnek – klidně použijte jiné bylinky či koření. Tak jdeme na ně!

Příprava těsta

Nejdřív si rovnou předehřejeme troubu na 220 °C.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, promícháme ji se špetkou soli a kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo (pokud nestíháte, dejte ho na pár sekund do mikrovlnky nebo nastrouhejte nahrubo) a vlažné mléko.

Těsto by mělo být pěkně hladké, pružné a nemělo by příliš lepit. Jakmile takto drží pohromadě, přidáme nasekaný medvědí česnek a ještě krátce prohněteme.

Tvarujeme bochánky – motance

Těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na placku silnou cca 1 cm. Nakrájíme ji na přibližně 5 cm široké proužky, které ještě nařízneme, abychom je mohli stočit do pěkného motanečku. (Nejlépe je to vidět na fotce – ale nebojte, není to nic složitého!) Stačí jen vzít oba konce, proplést je, zatočit do bochánku a je hotovo.

Bochánky přendáme na plech s pečicím papírem a potřeme je prošlehaným žloutkem.

Pečeme

Pečeme přibližně 15 minut, dokud nezezlátnou a neprovoní celou kuchyň – a to je tedy doslova peklo! Bulky s medvědím česnekem jsou prostě dokonalost.

Pochutnejte si pěkně,
Pája

PS. Další přílohy najdete v kategorii Přílohy jako z výlohy.