Bramborová kaše se špekem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/tucna-jidla/bramborova-kase-se-spekem/
Jestli jsem se při vaření s raftovými guidy něco naučila, pak především základní poučku, která zní: „Čím víc špeku, tím vyšší kulinařina.“ Se špekem jsme vařili téměř všechno a v jednu chvíli jsem ho chtěla intuitivně použít i do sladkých palačinek, kdy mě od tohoto kroku zastavil pravděpodobně jen gastronomický výhružný hlas z hůry, jestli jsem náhodou taky trochu nezvlčila, tj. nezguidověla.
Musím ale dát za pravdu, že kombinace klasické bramborové kaše a osmaženého špeku je prostě dobrá a po celodenní námaze není nic lepšího, než se plastovou lžící zabořit do kaše, ve které ještě bublají škvařící se kousky špeku.
Ingredience
Množství: 4 porceBrambory
Mléko
Máslo
Špek
Sůl
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Postup na přípravu je velmi jednoduchý. Uvaříme si oloupané brambory, scedíme je a rozmačkáme na co nejjemnější kousky. Do brambor přidáme tak 1dl mléka a tak centimetrový plátek másla. Zase záleží na vaší vlastní chuti, jak chcete mít kaši hustou či řídkou.
Když už je kaše hotová, přidáme tam špíček, který jsme před tím nechali osmažit na pánvi. Velmi doporučuji špek smažit až na poslední chvíli, protože pokud ho osmažíte s předstihem, budete ho odjídat a do kaše se tak dostane významně menší procento špeku (jestli vůbec nějaké), které jsme na pánev původně dali.
Užijte si tuto kalorickou pecku a vězte, že špek – špek = 0 špek, tedy dieteticky naprosto ideální jídlo.
Paní Čuba se špekem
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: brambory, máslo, mléko, špek, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.