Růžičková kapusta je pro spoustu lidí velkým strašákem a při pohledu na ni se protáčejí bulvy na všechny strany. Prsty v tom má často školní jídelna, která s růžičkami nakládala necitlivě a mnohým z nás na ně zkazila chuť.
Je pravda, že ani teď nejsem dvakrát nadšená, když se mi tahle zeleninová lahoda dostane na talíř rozvařená.

Proto si teď pojďme o růžičkové kapustě napravit mínění.

Velké díky patří Verunce, která mě s tímto receptem seznámila a dokázala mi, že když se s kapustičkami zachází šetrně, vznikne z nich opravdová lahoda, která nepotřebuje žádné speciální koření.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Lahodné kapustičky na másle

Ingredience

Množství: 2 přílohové porce

250 g kapustiček či podle libosti a chuti
2 lžičky másla
Sůl na dochucení


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 20 minut

Kapustičkám utrhejte nevzhledné lístečky – řiďte se tím, co byste sami do pusy nestrčili, a odkrojte jim konce, které většinou bývají špinavé. Pro outlocitné jedince tomuto kroku předchází opláchnutí, ale to vynechávám, protože tím, jak stejně odlupuji lístečky a okrajuji konce, tak je to podle mě čisté – vždyť to znáte. Překrojte je na půlky.

Rozpalte si pánev společně s jednou lžičkou másla a postupně poklaďte kapustičky rozkrojenou vrstvou na rozpálený povrch. Pečte na mírnějším ohni a otáčejte ve chvíli, kdy jsou nazlátlé. Stejná operace proběhne s druhou stranou (no ona to úplně druhá strana není, protože je to taková vypoulenina, ale to nevadí). Když už začínají lístečky zlátnout, tak přidejte druhou lžičku másla a posolte.

Kapustičky vyndejte a servírujte k něčemu dobrému – třeba pěknému plátku masa.

Jestli vám ani po tomto receptu nebude růžičková kapusta chutnat, tak…. to není možný 🙂

Pokud vás stejně jako mého muže bude odrazovat nějaká předpojatost, tak si představte, že kapustička je krásně křupavá, lehce slaná a vůbec to nebude ta divná zeleno-bahenní chuť jako z rozvařeniny.

Dobrou chuť a růžičkové kapustě zdar!
Pája