Tuňáková pomazánka je takovou méně smradlavou sestrou rybí pomazánky, kterou ale rozhodně nezatracujme, protože je skvělá, báječná a na přípravu jednoduchá.

Tuňákovou pomazánku si můžete bez výčitek dát v neděli večer a v pondělí ráno nebudete společensky nepřijatelně smrďánkovat. Což je moc fajn a s tím obvykle u pomazánky z uzené makrely nebo sardinek trošku pohoříte.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tuňáková pomazánka

Ingredience na tuňákovou pomazánku

Množství: Pro 4 strávníky

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (160 g)
1/2 tvarohu (cca 150 g)
Jarní cibulka
1 lžíce majonézy (20 g)
1 lžička dijonské hořčice (8 g)
Špetka pepře


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Příprava tuňákové pomazánky je velmi jednoduchá a hotovo máte za deset minut. Všechno stačí jen promíchat a namazat na nějaké dobré pečivo a přidat třeba trošku zeleniny.

Vezměte si větší konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, vodu z něj vylejte, aby vám zůstalo jen maso.

Do misky si dejte polovinu plnotučného (či jiného) tvarohu, přidejte lžičku dijonské hořčice, lžíci majonézy (šlo by to i bez ní, ale víte jak) a přidejte tuňáka. Záměrně zde nezmiňuji dosolování, protože tuňák je často hodně slaný a majonéza také udělá svoje, takže ani není potřeba dosolovat.

Všechno pěkně promíchejte.

Nakonec přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a trošku opepřete. Tuňáková pomazánka je skvělá jednoduchá sváča nebo i lehká večeře, kterou ale rozhodně neurazíte.

Dobrou chuť
Pája

Máte rádi pomazánky stejně jako my? Další recepty jsou tady 🙂