Čubiny jednoduché krůtí špízy
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/cubiny-jednoduche-kruti-spizy/
Příprava špízů je vždycky taková kreativní zábavička. Na tyčku se dá napíchnout celkem cokoliv, co se na ní udrží a pokud zrovna nezkombinujete sladké, slané, kyselé a hořké (no i když? ), je výsledek většinou nějaká opečená dobrota, která zalahodí na jazyku, ale i zvědavému oku.
Ingredience
Množství: 3 - 4 porce400-500 g krůtího prsa
1 červená paprika
1-2 cibule
150 g anglické slaniny
Lžíce sojové omáčky
Lžíce kari
Špetka drceného pepře
Sůl
(100 ml bílého vína a kousek másla)
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pro tentokrát se mi do ruky dostalo krásné krůtí maso – megaprso, které má svojí specifickou krůto-chuť a je sušší. Maso jsem si nakrájela na větší kostky cca 3×3 cm a naložila do směsi z olivového oleje, lžíce sójové omáčky, špetky drceného černého pepře, špetky kari a jemně jsem to ještě osolila.
Jelikož je krůtí maso suché, usoudila jsem, že je vhodné k němu přidat pěkný kousek anglické slaniny, tak nějak hezky středně prorostlejší.
Pak už jsem si jen připravila na plátky papriku a kousky cibule a všechno jsem to na přeskáčku napíchala na špejličku.
Ideální stav je si krůtí špíz udělat na grilu, ale když zrovna nejsou podmínky, tak i v troubě na 200°C je to super. Pokud špízy připravujete v troubě, doporučuji k nim přidat kousek másla a podlít troškou (cca 100 ml) bílého vína a posolit. Vytvoří se tak moc dobrý sos.
Opeřeným dobrotám zdar! Paní Čuba
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: červená paprika, cibule, kari, krůtí, pepř, slanina, sojová omáčka, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Špízy máš za 1*!Až seženu krůtí maso,hned ty špízy ukuchtím.jsem zvědavý jaký bude výsledek.Podle fotky se nechám inspirovat.Ale díky za receptíček ČUBINKO
Díky díky. Špízy jsou parádní záležitost. Co teprve až bude grilovací sezona.
ráda vařím a zároveň zkouším nové recepty
To jste tu naprosto správně 🙂