Opakování je matka moudrosti a úplně chápu, jestli vás s tím někoho můžu štvát. Nicméně si zopakujme, že v jednoduchosti je krása a v jídle to platí dvojnásob. Splácat dohromady deset druhů koření, zalít to maggi a ještě to třeba celé dodělat kečupem zvládneme všichni….no a výsledky jsou většinou totální chuťové orgie, kdy náš jazýček neví, jestli jí králíka na smetaně, buřty s pivem nebo borůvkové knedlíky. Ale dost mrmlání a zpět k receptu na krkovičku v bylinkovo – hořčičné marinádě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Krkovice v bylinkovo – hořčičné marinádě

Ingredience na krkovici v bylinkovo – hořčičné marinádě

Množství: 4 porce

4 plátky krkovice
Lžíce dijonské hořčice
Lžíce olivového oleje
Bazalka
Oregano
2 stroužky česneku
Sůl


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Krkovičku mám tuze ráda, ale je samozřejmě možné použit třeba i kuřecí maso.  Maso si naložíme do marinády, která je připravená ze lžíce dijonské hořčice, lžíce olivového oleje, lžičky bazalky, oregana, dvou stroužků česneku a soli.

Marinádu do masa vetřeme a necháme ideálně pár hodin odstát. Krkovičku či něco tomu podobného pak před přípravou necháme aspoň půl hodinu odležet při pokojové teplotě a následně smažíme na pánvi nebo pečeme na grilu.

Jakmile je maso hotové, nechte mu ještě chvilku času (1-2 minutky), aby se maso stačilo povolit a dopřálo vám jeho plnou chuť.

Gurmánství v duši, Pája