Zapečený sendvič se sýrem a kvašenou zeleninou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/svaciny/zapeceny-sendvic-se-syrem-a-kvasenou-zeleninou/
Zapečený sendvič se sýrem a kvašenou zeleninou se na první dobrou může tvářit jako zvláštní kočkopes – nebude zvláštní zkombinovat kvašenou zeleninu se sýrem? Nebude. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s online farmářským tržištěm Scuk.cz a Kvash – rodinou manufakturou.
Nejen že je to opravdová lahůdka, ale zabijete tu několik much jednou ranou. Použijete starší chléb, který by už jinak třeba nebyl k jídlu, díky kvašené zelenině dodáte tělu spoustu živin a vitaminů a ještě si náramně pochutnáte.
Ingredience na zapečený sendvič se sýrem a kvašenou zeleninou
Množství: 4 porce4 plátky (kváskového) chleba (4 x 70 g)
160 g dobré kvašené zeleniny
160 g sýra goudy či eidamu
Postup přípravy
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava zde vlastně téměř není, protože jen nakrájíte chléb, dáte na něj kvašenou zeleninu, kterou máte nejradši a zasypete nastrouhaným sýrem.
Vše pak necháte zapéct na 200 °C přibližně na 10 minut, dokud se neudělá krásná křupavá kůrka a sýr se nerozteče.
A jelikož toto je vlastně celý recept, mohli bychom zde skončit. Pojďme si ale trošku víc říct ke kvašené zelenině.
Proč jíst kvašenou zeleninu?
Jakmile se s námi rozloučí příjemné jarní nebo letní teploty, začínají si na nás brousit zuby všelijaké nemoci, které zrovna nejsou nejzábavnějším společníkem pro nikoho. Co si budeme povídat.
Kvašená zelenina je naprosto báječným způsobem, jak můžete za chladných dní (já se s ní nacpávám tedy i v létě) podpořit svou imunitu. Kvašenka totiž obsahuje mraky živých bakterií, které krásně podporují střevní mikroflóru. A kdo má střívka jako ze žurnálu, bývá také daleko více zdravý.
Krom bakterií je kvašená zelenina skvělým zdrojem různých vitaminů a minerálů.
A pokud ani toto jako argument baštit zkvašenou zeleninu nestačilo, vězte, že se dá připravit za pár korun a receptů na ní je nepočítaně.
Jestliže ale nemáte čas, nebo máte obavy, že je kvašení moc složité a radši jej přenecháte někomu jinému, mohu vřele doporučit právě Kvash. Ani bych nevěřila, kolik existuje variant kvašené zeleniny a že mohou být tak dobré.
Kvašené zelenině zdar!
Pája
Líbí se vám recept na zapečený sendvič se sýrem a kvašenou zeleninou? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: chleba, eidam, gouda, kvašená zelenina
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
….. , často dělám tuto dobrotku , hlavně , když jedu na turistické
výlety ….. .
Naprosto chápu. Ono to krásně vydrží a je to tak tak tak moc dobré.