Jaro, léto, sluníčko, prosluněné jahůdky… to je prostě pohoda. K tomu se naprosto bezvadně hodí tvarohové noky obalené v křupavé strouhance přelité jahodovou omáčkou. Ta vůně, ta chuť a lehkost jsou super. Pokud by bylo venku veliké horko, není vůbec problém nočky nechat vychladnout a podávat i se studenou jahodovou omáčkou. Dokonale to osvěží. Krom toho si k tomu dovedu moc dobře představit i kopeček vanilkové zmrzliny :).

Na přípravu tvarohových noků nebudete potřebovat hodně času, takže klidně si před tím ještě hoďte nožky nahoru a konejte až ve chvíli, kdy budou hladovci hladoví a mlsná vás bude honit v kruzích.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Ingredience na tvarohové noky s omáčkou

Množství: 20 nočků určitě

Na noky

250 g tvarohu
5 lžic krupice
Špetka soli
1 vejce

Na omáčku

1 vanička jahod – cca 300-400 g
Lžíce másla
Lžíce moučkového cukru

K ochucení

4 vrchovaté lžíce strouhanky
Lžíce másla
1 vanilkový cukr


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 35 minut

Pražená strouhanka

Nejprve si pojďte osmažit strouhanku. Je pravda, že to není úplná nutnost, ale jelikož je to pak pěkně křupavé a dobré, věnujte tomu ten čas. Noky se vám za tento zlatavý kabátek odvděčí.

Na pánvi si rozpusťte máslo a přidejte strouhanku. Opékejte na středním plameni a promíchávejte, aby se strouhanka rovnoměrně opekla. Ke konci přidejte ještě vanilkový cukr nebo posypte lžící moučkového cukru.

Jahodová omáčka

Jahody nakrájejte a nechte společně s cukrem a máslem osmažit na pánvi. Většinou ještě přidávám tak dvě lžičky vody, aby jahody pěkně povolily a vytvořil se sosík. Směs rozmixujte, ale také to není nutnost. Můžete nechat jahody na kusy a omáčku prostě nechat na hulváta.

Noky

V misce smíchejte tvaroh s vajíčkem a přidejte špetku soli a 5 lžic krupice. Těsto není nejpevnější, takže noky po uvaření jsou velmi, ale velmi, křehké. Toho se neděste, je to můj záměr. (Pokud ale přeci jen strach máte a chcete nočky pevnější, tak přidejte více krupice, popřípadě i mouky.)

Mé nové videorecepty můžete odebírat také na mém Youtube kanále!

Noky tvarujte dvěma lžícemi, jako je vidět na videu, a vařte v bublajíjcí vodě 2-3 minuty. Uvařené je nechte chvilku odkapat a poválejte je ve sladké strouhance. Přelijte něžně omáčkou a jezte.

Je to lahoda a naprosto skvěle to voní!

Pája

Něco dalšího sladkého na zub? Jukněte na Sladkou hubu 😉