Zlehka, z vesela, křupavě a lahodně… Takový mám vždycky pocit, když dojde na super jednoduchý salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami.

Nejen že je to živinami naprosto báječná záležitost, ale příprava tohoto salátu vám zabere pár minut. Což když zrovna nemáte morálku cokoli vyvařovat, jako když najdete.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami

Ingredience Salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami

Množství: 4 porce

280 g quinoi (560 g uvařené)
1 avokádo (200 g)
2 hrsti cherry rajčat (200 g)
100 g černých oliv
100 g polníčku
1 menší červená cibule (50 g)

Na zálivku

2 lžíce olivového oleje (40 ml)
špetka soli (3 g)
1 lžíce citronové šťávy (15 ml)
špetka pepře (3 g)
1 lžička cukru (5 g)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 25 minut

Připravujeme quinou

Jedinou časově náročnější (15 minut vašeho života) operací v tomto receptu bude příprava quinoy. Quinou si před vařením propláchněte studenou vodou a vařte ji v osolené vodě. Quinoa potřebuje dvojnásobek vody. Quinoa by měla být po 15 minutách měkká a zároveň křupavá. Mám na ní moc ráda, že má lehce oříškovou chuť a v salátu se krásně promísí s dalšími přísadami a dodá jim šmrnc.

Zelenina a ti další

Během času, kdy se nám vaří quinoa si můžeme připravit zeleninu. Vše opláchneme a necháme odkapat.

Polníček dáme do mísy, přidáme nakrájená rajčata, avokádo a přidáme také černé olivy. Do salátu se také výborně hodí například červená cibule nebo šalotka – obojí má jemnější chuť.

Přidáme také mozzarellu na kostičky.

Zálivka

Ku dokonalosti chybí ještě malá ale podstatná tečka a tou je zálivka. Tu si velmi jednoduše připravíme smícháním všech ingrediencí na zálivku – olivový olej, citronovou šťávu, sůl a trošku cukru a metličkou vymícháme do emulze. Pro zábavnější chuť můžeme přidat například prolisovaný česnek nebo čerstvé bylinky.

Quinou promícháme se zeleninou a zálivkou a je hotovo.

Dobrou chuť přeje Pája