Těsně po Velikonocích se vždycky všichni těšili, jak se budou cpát vajíčkovým salátem nebo vajíčkovou pomazánkou a pro mě to bylo spíše nepochopitelné. Ani pořádně nevím, proč jsem si vypěstovala takový odpor k vařeným vajíčkům a z vlastních předsudků nebo možná blbosti jsem se ochudila o takovou dobrotu, jaká je jednoduchá vajíčková pomazánka.

Poučení pro příště: nesuďte vejce podle smrádku a radši ho ochutnejte.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingredience na vajíčkovou pomazánku

Množství: 4 porce - 8 krajíců chleba

3 vajíčka M (150 g)
60 g pomazánkového másla
¼ cibule (15 g)
1 stroužek česneku (5 g)
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)
1 lžíce pažitky (10 g)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Jednoduchá vajíčková pomazánka je super jednoduchý a rychlý recept… Ostatně jako většina pomazánkových záležitostí, které mám fakt moc ráda.

Příprava

Uvařte si vajíčka natvrdo. Od prvního probublání je nechte vařit 10 minut společně s troškou octa. Poté je nechte ještě před oloupáním chladit ve studené vodě, pokud chcete vajíčka co nejdříve ochladit a připravit z nich pomazánku. Zároveň mám pocit, že se pak vejce i daleko lépe loupou (vědecký podklad jsem pro toto tvrzení ale zatím úplně nenašla).

Uvařená vajíčka nakrájejte, nebo nastrouhejte či vidličkou rozmačkejte. Přidejte pomazánkové máslo, cibulku a pažitku a celé promíchejte. Nezapomeňte osoĺit a trochu opepřit a přidat také jemně prolisovaný česnek. Vajíčková pomazánka je opravdu tak jednoduchá a hlavně neskutečně dobrá. Zároveň si díky ní dopřejete pěknou dávku bílkoviny, které nám často tak chybí.

Není nic lepšího, než si tuhle pochoutku namazat na měkký čerstvý chléb s křupavou kůrkou.

Dobrou chuť přeje Pája

PS. Pro další inspiraci na dobré sváči se mrkněte na Velkou svačinkovou bichli.