Se zeleninou je vždycky spousta legrace. Je jí tolik a dá se kombinovat v tolika různých podobách, že vlastně občas i propadám panice, co s ní dělat. Zeleninový salát s hroznovým vínem je toho skvělým příkladem.

Jistotou v tomto nejistém zeleninovém světě plném překvapení a pestrosti je pro mě kombinace dobré zeleniny a do toho frknout něco sýrového (mozzarella, pecorino, balkán, parmezán či další kolegové jsou skvělí) plus něco s nádechem sladkosti. Proto tu teď pro vás mám zeleninový salát s hroznovým vínem a další spoustou dobrého.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zeleninový salát s hroznovým vínem

Ingredience na salát s hroznovým vínem

Množství: 4 krásně plné misky

2 hrsti čerstvého špenátu
2 hrsti polníčku
5 rajčátek
1 šalotka
1 okurka
1 hrst bílého hroznového vína
1 hrst černých oliv
1 mozzarella
2 lžíce olivového oleje
Sůl

(Bazalka, pažitka či jakákoli oblíbená bylinka)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Nic složitého

Na salátech je parádní to, že jsou jednoduché a člověk nemusí mít žádné speciální kuchařské dovednosti, aby je dal dohromady. My si připravíme takovou velmi osvědčenou variaci, do které můžete přidat vlastně jakoukoli listovou zeleninu, kterou máte doma. A navrch k tomu všemu přidáme ještě výrazné sladké hrozno a také slané olivy. Uvidíte, že je to opravdová lahůdka.

Co teď tedy? Nakrájejte si rajčátka a okurku na kostičky. Šalotku nebo cibuli nakrájejte na tenké plátky. Do mísy přidejte listy čerstvého špenátu a polníček. Nakrájejte také mozzarellu. Pokrájejte na půlky černé olivy a hroznové víno. No a to je všechno.

Salát pěkně promíchejte a nezapomeňte do něj přidat dobrý olivový olej. Dosolte dle potřeby a pokud máte rádi nějaké čerstvé bylinky, tak zde vřele doporučuji třeba bazalku.

Hotovo! Dobrou chuť
Pája

PS. Chcete tipy ještě na další saláty? Mrkněte se do kategorie receptů (Ne)zdravých salátů.