Růžičková kapusta zapečená se sýrem je naprosto báječnou přílohou, která skvěle křupe a přesvědčí i největšího odpůrce růžičkové kapusty, že je skvělá.

Růžičková kapusta zapečená se sýrem se hodí i jako příjemný večerní mls. Věřte mi, že se po nich jen zapráší.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Růžičková kapusta zapečená se sýrem

Ingredience na růžičkovou kapustu zapečenou se sýrem

Množství: 4 porce

500 g růžičkové kapusty
50 g libové slaniny na kostky
30 g parmezánu
1 balení mozzarelly (125 g)
100 ml smetany na šlehání
1 lžíce másla (20 g)
1 g soli
1 špetka pepře (1 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Mám pro vás 20 svačinových receptů ZDARMA!
Stáhněte si ukázku z naší Velké svačinkové bichle.

Stáhnout 20 receptů ZDARMA

Tuto naší první kuchařku si pořídilo již přes 30 000 lidí!

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 40 minut

Ona je to vlastně docela rychlovka, takže si rovnou připravíme troubu na 200 °C.

Připravujeme kapustičky

Kapustičky očistíme od svrchních lístků (měly by zůstat jen krásně zelené pevné lístky) a odkrojíme oschlý stonek. Kapustičky rozkrojíme na půlky a dáme si na větší pánev rozpálit trošku másla. Pánev si připravte ideálně takovou, kterou budete moci dát rovnou do trouby. Případně je pak přendáte do pekáčku, nic se neděje.

Kapustičky vyskládáme na máslo a necháme z každé strany smažit do zezlátnutí přibližně 5 minut na každé straně.

Jakmile budeme kapustičky otáčet, přidáme k nim také na kostičky nakrájenou slaninu.

Ke konci vše trošku osolíme a opepříme. Se solí spíš opatrně a méně, protože slanina je dost slaná sama o sobě a parmezán také obsahuje dost soli.

A teď sýr

Kapustičky přelijeme smetanou na šlehání a navrch natrháme mozzarellu. Nakonec zasypeme strouhaným parmezánem a dáme péct na přibližně 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne.

Podáváme hned, nejlépe s čerstvým pečivem nebo třeba s opečeným chlebem. Už jen jak to píšu se mi sbíhají sliny. 🙂

Tip na závěr

Pokud máme doma navíc pár vlašských ořechů (či jiných oblíbených ořechů) nebo dýňových semínek, můžeme jimi hotové jídlo lehce posypat.

Vaše Pája

PS. Další recepty s růžičkovou kapustou najdete zde.