Pojďte vzít jednoduchou pórkovou polévku, přidejte do ní čerstvé houby a uvidíte, že vznikne naprostá lahůdka. Pórková polévka s křupavými houbami vás překvapí svou jemností ve spojení s křupavými smaženými houbami.

Pórková polévka s křupavými houbami je ideální na zahřátí nejen v podzimních měsících a v houbové sezoně. Skvěle si ji vychutnáte celoročně. Pórek se totiž dá sehnat ve velmi dobré kvalitě po celý rok a pokud zrovna nemáte čerstvé houby z lesa, můžete velmi snadnou použít například žampiony nebo hlívu ústřičnou.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pórková polévka s křupavými houbami

Ingredience na pórkovou polévku s křupavámi houbami

Množství: 4 porce

1 pórek (cca 300 g)
4 jarní cibulky (100 g)
300 g brambor
2 stroužky česneku (10 g)
1 x bobkový list
1 l vody
1 malá špetka soli (3 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
(Na zjemnění lze použít smetanu na šlehání – 50 ml)

Na smažené houby
200 g čerstvých hub
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
1 malá špetka soli (3 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20minut
Celkový čas: 30 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Jestliže milujete polévky, neváhejte a pořiďte si naši Velkou polévkovou bichli se 190 výbornými recepty.

S přípravou polévky si nebudeme lámat příliš hlavu. Na zeleninových krémovkách je skvělé, že je připravíte velmi rychle, rozmixujete a lahůdka je na světě.

K ruce si tedy připravíme očištěný pórek a jarní cibulky, které nakrájíme na plátky. Brambory a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V pánvi dáme rozehřát olej, na kterém osmažíme pórek společně s jarní cibulkou do zezlátnutí. Poté k tomuto základu přidáme zbytek zeleniny, bobkový list a zalijeme vodou. Osolíme a můžeme nechat vařit přibližně 15 minut od bodu varu.

Smažené křupavé houby

Využijeme sílu čerstvých hub. Ty očistíme a nakrájíme na cca 3 mm plátky. Budeme je smažit na troše olivového oleje a to pěkně na střední plamen do zetlátnutí. Dejte houbám čas a to klidně 20 minut. Jakmile budou krásně zlatavé a křupavé, osolíme je a máme hotovo.

Dokončujeme polévku

Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji na jemnou konzistenci (nejdřív vyndejte bobkový list, aby nedělal neplechu). Pokud chcete polévku ještě trošku jemnější, přidejte do ní trošku smetany na šlehání nebo zakysanou smetanu.

Polévku podáváme s křupavými houbami na vrch. Uvidíte, že je to naprostá špička.

Vaše Pája