Trhané vepřové maso připravené metodou sous vide je taková lahůdka, že se vám o tom ani nezdálo.

Velkým hitem na webu se stalo už jen „obyčejně“ neobyčejně dobré trhané vepřové maso, které teď ale posunu ještě k trošku větší dokonalosti.

Na trhaném vepřovém mám ráda především to, že se dá použít na tolik způsobů. Výborně se hodí třeba jen k hranolkám, bramborám nebo zeleninovému salátu. Obří službu ale udělá taky v tortille, pitě, arabském chlebu nebo třeba v palačince. Pokud ho nesníte hned, vydrží v lednici a báječně chutná i za studena.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Trhané vepřové maso – sous vide recept

Ingredience na trhané vepřové maso - sous vide recept

Množství: 4 velké porce

1 kg vepřové krkovice
5 stroužků česneku
sůl (7 g)
1 lžíce červené (uzené) papriky (15 g)
špetka pepře (3 g)
špetka chilli (3 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 720 minut
Celkový čas: 730 minut

Trhané vepřové maso metodou sous vide

Trhané vepřové maso se dá velmi jednoduše připravit také pomalým pečením, kdy výsledek okouzlí, ale co si budeme povídat. Zavakuovat to a nechat při nízké teplotě je prostě ještě o kus někde jinde.

Metoda sous vide se často používá v profesionálních kuchyních nejen právě pro top přípravu masa, ale například i zeleniny. Já, ale i vy, to můžeme doma také poměrně jednoduše zvládnout. Budeme potřebovat vakuovací sáčky a vakuovačku. Do sáčku vložíme vepřovou krkovici a pomocí vakuovačky z pytlíku vysajeme vzduch a zatavíme.

Přečíst mou recenzi vakuovačky G21 Nefrit

Jak namarinovat krkovici?

Velmi se mi osvědčilo, že méně je více. Pokud tedy nechcete příliš experimentovat, bohatě si vystačíte jen se solí. I tak je maso výborné.

Já jsem v tomto receptu ale přeci jen trošku toho koření přidala. V misce si smícháte prolisovaný česnek, červenou papriku, sůl, pepř, popř. i chilli, pokud máte rádi ostřejší jídla. Směs pak vetřete do masa a to pak šup do vakuovacího pytlíku.

Vaříme sous vide

Vepřovou krkovici máme zavakuovanou, takže ji můžeme vložit do hrnce s vodou a teplotu na vařiči sous vide nastavit na 73,5 °C a čas na 12 hodin. Pro mě je toto ideální varianta vaření. Večer maso připravím, nastavím vařič a ráno je hotovo.

Přečíst mou recenzi vařiče sous vide G21 Akura Wifi

Maso bude po 12 hodinách křehké a když do něj zaboříte vidličku, krásně se rozdělí po vláknech. Zároveň bude šťavnaté a už jen jak to tu píšu, tečou mi sliny.

Jakmile trhané vepřové jednou ochutnáte, garantuji vám, že ho do svého jídelníčku zařadíte s velkou chutí.

Dobrou chuť
Pája