Potřebujete připravit něco rychlého, co nasytí a zároveň zbude něco třeba i na později. Bylinkové kuře je v tomto případě značka ideál. Krom toho se o něj v troubě nemusíte téměř starat. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bylinkové kuře

Ingredience na bylinkové kuře

Množství: 4 porce

1 kuře
2 hrudky másla
2 špetky soli
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek kvalitního česneku
100 ml vody na podlití


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 65 minut

Příprava kuřete

Příprava je jednoduchá jako facka.

Nejprve kuřátko vezměte za packy a opláchněte ho ve vodě. Utřete ho do sucha v kuchyňských papírových utěrkách (smrkací jsou k ničemu, protože se hned rozmočí a přilepí na vlhkou oběť – kuře i vaše ruce).

Koření

Já jsem pracovala s osvědčenou klasikou a vybrala jsem čerstvý tymián, rozmarýn a stroužek poctivého českého česneku (takže tak 4 čínské).a máslo.  Vše jsem si rozmixovala ještě s větší špetkou soli a vetřela jsem to pěkně dovnitř kuřete a pod kůži.

Ke kuřeti pak ještě před pečením přidejte hrudku másla a podlijte ho troškou vody (cca 100 ml).

Pečení

Kuřátko pečte v troubě na 200 °C zakryté přibližně 30 minut.

Poté teplotu v troubě zvyšte na cca 220 °C a kuře podlévejte výpekem a pečte až dozlatova (cca dalších 30 minut). Ideální je zapnout funkci gril, ale přežijete to i bez ní.

Když už je kuře podle vašich představ, nechte ho mimo troubu aspoň 5 minut vydechnout, ať se v něm pěkně povolí šťávy. Servírujte s bramborem, chlebem nebo třeba s celerovým pyré.

Dobrou chuť
Pája