Potřebujete připravit něco rychlého, co nasytí a zároveň zbude něco třeba i na později. Bylinkové kuře je v tomto případě značka ideál. Krom toho se o něj v troubě nemusíte téměř starat. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bylinkové kuře

Ingredience na bylinkové kuře

Množství: 4 porce

1 kuře
2 hrudky másla
2 špetky soli
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek kvalitního česneku
100 ml vody na podlití


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 65 minut

Příprava kuřete

Příprava je jednoduchá jako facka.

Nejprve kuřátko vezměte za packy a opláchněte ho ve vodě. Utřete ho do sucha v kuchyňských papírových utěrkách (smrkací jsou k ničemu, protože se hned rozmočí a přilepí na vlhkou oběť – kuře i vaše ruce).

Koření

Já jsem pracovala s osvědčenou klasikou a vybrala jsem čerstvý tymián, rozmarýn a stroužek poctivého českého česneku (takže tak 4 čínské) a máslo. Vše jsem si rozmixovala ještě s větší špetkou soli a vetřela jsem to pěkně dovnitř kuřete a pod kůži.

Ke kuřeti pak ještě před pečením přidejte hrudku másla a podlijte ho troškou vody (cca 100 ml).

Pečení

Kuřátko pečte v troubě na 200 °C zakryté, přibližně 30 minut.

Poté teplotu v troubě zvyšte na cca 220 °C a kuře podlévejte výpekem a pečte až dozlatova (cca dalších 30 minut). Ideální je zapnout funkci gril, ale přežijete to i bez ní.

Když už je kuře podle vašich představ, nechte ho mimo troubu aspoň 5 minut vydechnout, ať se v něm pěkně povolí šťávy. Servírujte s bramborem, chlebem nebo třeba s celerovým pyré.

Dobrou chuť
Pája