Bylinkové kuře
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/bylinkove-kure/
Potřebujete připravit něco rychlého, co nasytí a zároveň zbude něco třeba i na později. Bylinkové kuře je v tomto případě značka ideál. Krom toho se o něj v troubě nemusíte téměř starat. 🙂
Ingredience na bylinkové kuře
Množství: 4 porce1 kuře
2 hrudky másla
2 špetky soli
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek kvalitního česneku
100 ml vody na podlití
Postup přípravy
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 65 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava kuřete
Příprava je jednoduchá jako facka.
Nejprve kuřátko vezměte za packy a opláchněte ho ve vodě. Utřete ho do sucha v kuchyňských papírových utěrkách (smrkací jsou k ničemu, protože se hned rozmočí a přilepí na vlhkou oběť – kuře i vaše ruce).
Koření
Já jsem pracovala s osvědčenou klasikou a vybrala jsem čerstvý tymián, rozmarýn a stroužek poctivého českého česneku (takže tak 4 čínské).a máslo. Vše jsem si rozmixovala ještě s větší špetkou soli a vetřela jsem to pěkně dovnitř kuřete a pod kůži.
Ke kuřeti pak ještě před pečením přidejte hrudku másla a podlijte ho troškou vody (cca 100 ml).
Pečení
Kuřátko pečte v troubě na 200 °C zakryté přibližně 30 minut.
Poté teplotu v troubě zvyšte na cca 220 °C a kuře podlévejte výpekem a pečte až dozlatova (cca dalších 30 minut). Ideální je zapnout funkci gril, ale přežijete to i bez ní.
Když už je kuře podle vašich představ, nechte ho mimo troubu aspoň 5 minut vydechnout, ať se v něm pěkně povolí šťávy. Servírujte s bramborem, chlebem nebo třeba s celerovým pyré.
Dobrou chuť
Pája
Líbí se vám recept na bylinkové kuře? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, kuře, máslo, rozmarýn, tymián
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.