Tortilla plněná masem, batáty a sýrem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/varime-ze-zbytku/tortilla-plnena-masem/
Tortilla plněná masem, batáty a sýrem je jednoduchá jako facka a svou chutí vás úplně odzbrojí. 5 ingrediencí a výsledkem je neskutečná lahůdka, kterou bych upřímně vlastně ani nečekala.Občas se mi to u některé ingredience stane – zapomenu, jak se s ní dá kouzlit a že její chuť je něco neskutečného. Přesně tak je to v případě batátů neboli sladkých brambor. Ono se to na první pohled nemusí zdát, ale jejich chuť se dá kombinovat v tolika variacích a výsledek je vždycky tak skvělý. Právě tortilla plněná masem, batáty a sýrem je toho důkazem. A rovnou se přiznám, že nejde o můj originální recept, ale tuto lahůdku jsou měla možnost jíst u naší kamarádky Agáty, skvělé to kuchařky. Od ní mám i výborný recept na jednoduché špagety s rajčatovou omáčkou a pestem.
Ingredience na tortillu plněnou masem, batáty a sýrem
Množství: 4 porce4 tortilly (4 x 40 g)
400 g uvařených batátů
200 g masa (kuřecí, vepřové nebo co kde zbyde)
1 hrst čerstvého špenátu (10 g)
150 g nastrouhaného čedaru nebo goudy
Postup přípravy
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Tortilla plněná masem, batáty a sýrem se skvěle hodí jako takzvané zbytkové jídlo, které si často dáváme například v neděli večer po víkendovém vaření, nebo si jej připravujeme během týdnů z dalších zbytečků v lednici.
Já mám tento způsob vaření, ze zbytků, moc ráda, protože většinou přinese skvělé jídlo často chuťově přesahující to, co jsem si vůbec dovedla představit. Pojďme tedy na to.
Co na přípravu tortilly budeme potřebovat
Jelikož budeme pracovat se zbytky, využijte zde předvařené batáty nebo třeba i zbytek batátové kaše a také zbytky masa od oběda či večeře. Bezvadně se hodí kuřecí nebo třeba vepřové či hovězí.
Pokud ale nemáte ani jedno v podobě zbytku, nic se neděje. Batáty se dají velmi jednoduše uvařit a to oloupané, nakrájené a v osolené vodě. Jako maso nám může posloužit orestovaný plátek masa nebo třeba i dobrá šunka či pro milovníky pikantnějších chutí chorizu.
Plníme tortillu
Připravíme si k ruce tortilly, očištěný baby špenát nebo obyč špenát, nahrubo nastrouhanou goudu nebo čedar a také natrhané maso a rozmačkané batáty.
Na 1/2 tortilly nejprve rozprostřeme tenkou vrstvu batátů maximálně 1 cm vysokou. Přidáme maso, na něj špenát a nakonec zasypeme sýrem. Tortillu přeložíme na půl a můžeme péct.
Pánev si vymažeme troškou olivového oleje a tortillu smažíme na středním plameni z obou stran, dokud nezezlátne a sýr nepovolí.
Pokud chcete tortilly péct všechny najednou, dejte je na olejem potřený pečicí papír a můžete je na 200°C péct v troubě.
Je to naprostá špička a já doufám, že vám také bude chutnat.
Pája
Líbí se vám recept na tortillu plněnou masem, batáty a sýrem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: baby špenát, batáty, čedar, chedar, gouda, hovězí kýta, kuřecí, špenát, tortilla, vepřová kýta
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.